„Gegužės 1-ąją, penktadienį, planuojama šventė su protesto aspektais ir būtent čia žmonės turės galimybę išsakyti savo mintis. Tikimės, kad oras bus palankus, žmonių susirinks daug ir tai bus pirmas žingsnis link įspėjamojo nacionalinio streiko“, – antradienį sakė LPSK pirmininkas Artūras Černiauskas.

Jo teigimu, visi norintys turėtų rinktis prie pėsčiųjų tilto Žvėryne, vėliau eisena turėtų traukti Gedimino prospektu link Sereikiškių parko, o ten jau žadamas mitingas su koncertais.

„Mes norėtume, kad tai būtų kartu ir protestas, ir šventė, jog su visu pasauliu atšvęstume Tarptautinę darbuotojų solidarumo dieną“, – kalbėjo jis.

A. Černiauskas vylėsi jau antradienį vakare turėsiąs leidimą renginiui.

Speciali komisija posėdžiauti planuoja trečiadienį, tačiau savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas jau iš anksto sakė abejojantis, ar leidimas bus duotas.

„Preliminariai galiu pasakyti, kad Sereikiškių parke nebus galimybių, o dėl eitynių aš irgi labai stipriai abejoju, nes gegužės 1 d. jau yra išduoti leidimai berods trims ar keturiems renginiams. Pirmiausia,man atrodo, kad kertasi laikai, o kitas dalykas, ar policija turės pajėgų užtikrinti viešąją tvarką“, – kalbėjo Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas.

Jo teigimu, didžiausias planuojamas renginys – gegužės1-3 dienomis Vilniuje vyksiantis tarptautinis Taizė susitikimas „Pasitikėjimo piligrimystė Vilniuje“, į kurį atvyksta apie 10 tūkst. maldininkų iš visos Europos.

Bendrų maldų, pokalbių, pietų ir vakarienės vieta bus Vilniaus centras – senamiesčio bažnyčios, Katedros aikštė, Sereikiškių parkas.

Gegužės 2 d. taip pat numatytas Lietuvos lenkų sąjungos 20-mečio jubiliejinis renginys, kuriame dalyvaus apie 8 tūkst. žmonių. Minia žygiuos nuo Seimo iki Aušros Vartų, kur bus laikomos mišios už pasaulio lenkus, gyvenančius už Lenkijos ribų.

Tą pačią dieną nuo „Siemens arenos“ pajudės ir Lietuvos motociklininkų sezono atidarymo kolona.

Taip pat gegužės 2-ąją sostinėje ir kituose šalies miestuose vyks jau trečioji „Gatvės muzikos diena“.

DELFI primena, kad paskutinį kartą kelios profesinės sąjungos daugiatūkstantinį mitingą buvo surengusios sausio 16 d. Tąkart mitingas virto riaušėmis, per kurias dėl viešosios tvarkos pažeidimų prie Seimo buvo sulaikytas 151 asmuo, 119 asmenų surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, 32 asmenys buvo uždaryti į areštinę.