„Mes juos pasikvietėme, kad padėtų užtikrinti saugumą miesto centre, miesto parkuose, miesto paplūdimiuose ir kitose vietose, nes atšilus orams, padaugėja ir jaunimo, ir kitų žmonių, kurie išeina į viešas erdves“, – teigė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Remigijus Stukas.

Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai važinės riedžiais, patruliuos ir pėsti. Praėjusią vasarą įprastai nuteistuosius lydintys ar riaušes malšinantys Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai padėjo užtikrinti tvarką pajūryje. Anot tarnybos vado, papildomų lėšų patruliuoti Kaune kol kas neskirta.

„Tai gera prevencija. Kartais būna, kad jaunas žmogus nori save išreikšti, pasipuikuoti prieš draugus. O kada yra drausmė, kada yra mūsų vyrukai, tada jiems bus sunkiau nusižengti“, – teigė Viešojo saugumo tarnybos vadas Sergejus Madalovas.

Nuo penktadienio aštuoni viešojo saugumo tarnybos pareigūnai pradės dirbti ir Vilniaus gatvėse. Kaip ir policininkai, tarnybos pareigūnai gali sulaikyti pažeidėjus ir nugabenti juos į policijos komisariatus.