Jis pastebėjo, kad nemažai kritikos prieš tai valdžioje buvusiems socialdemokratams išsakęs dabartinis premjeras vengė pats prisiimti atsakomybės.

„Jis nelinkęs viešai pripažinti savo padarytų klaidų, kurių per tą laikotarpį buvo. Tikėjimas yra gerai, ypač krizės metu, tačiau A. Kubilius galėjo padaryti reveransą ir pripažinti, kad ir jis suklydo“, – sakė politologas.

Anot V. Dumbliausko, konservatoriai neturėtų vengti atsakomybės ir už ankstesnio Ministrų Kabineto veiklą, nes Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai rėmė Gedimino Kirkilo mažumos Vyriausybę, dalyvavo priimant 2009 metų biudžetą. V. Dumbliauskas pastebi, kad ir žiniasklaidoje neseniai paviešinti kai kurių konservatorių tuometiniai pasisakymai rodo, kad atsakomybę versti tik socialdemokratams būtų nekorektiška.

„Doroviškai tai nelabai korektiškai, juolab, kad drauge tą košę virė“, – kalbėjo V. Dumbliauskas.

Pasak jo, vertėtų pagalvoti ir apie įstatymų pataisas, numatančias, kad rinkimų metais už Vyriausybės veiklą atsiskaitytų abu premjerai – ir buvęs, ir esamas.

„Dabar ši ataskaita A. Kubiliui buvo nedėkinga, jam reikėjo atsiskaityti už visus metus, nors jo vadovaujama Vyriausybė, kaip jis pats teigė, pernai dirbo tik 20 dienų. Galbūt reikėtų keisi įstatymus ir numatyti, kad rinkimų metais už Vyriausybės veiklą atsiskaito abu premjerai – esamasis ir buvęs. Nes dabar viskas atrodo truputį juokingai, ir atsiskaitymas būna tik formalus“, – kalbėjo politologas.

Premjeras A. Kubilius, antradienį Seime pristatydamas Vyriausybės ataskaitą už 2008-uosius, per kuriuos 15-oji Vyriausybė dirbo 20 dienų, pabrėžė, kad ji po 8-erių socialdemokratų valdymo metų paveldėjo ypač sudėtingą padėtį.