Už tai jiems nereikia mokėti nė cento. Valstybė dengia išlaidas už visas viešbučiuose gyvenantiems parlamentarams suteikiamas paslaugas – suvartotą vandenį, elektrą ir net išneštas šiukšles.

Viešbučiuose gyvenantys Seimo nariai patys privalo sumokėti tik už ryšio paslaugas, tačiau vis tiek sugeba įklimpti į skolas. Pasitaiko atvejų, kai politikai net po pusmetį ignoruoja įspėjimus apie susikaupusią skolą.

Didžiausia skola už fiksuotojo ryšio pokalbius Seimo viešbutyje esančiu telefonu slegia skandalingojo parlamentaro Vytauto Šustausko pečius. Šis politikas sugebėjo prakalbėti beveik tūkstantį litų, tačiau už tai nesumokėjo.

Pokalbių mobiliuoju telefonu limitus viršiję parlamentarai taip pat delsia. Kone 2000 litų skolingas krikščionis demokratas Petras Gražulis įtūžo „Lietuvos rytui“ užsiminus apie skolą: „Nieko, susimokėsiu. Kas čia per pinigai? Juokas. Jūs geriau savo reikalais rūpinkitės. Neturite prie ko prikibti, tai prie stulpo kimbate“.

Per 1700 litų už pokalbius telefonu skolingas socialliberalas Kęstutis Kuzmickas ėmė stebėtis išgirdęs apie skolą: „Buhalterijoje prašiau, kad už pokalbius telefonu man būtų išskaičiuota iš atlyginimo. Maniau, kad viskas jau išspręsta“.