Kauno Rotušės aikštės 29 name įsikūrę nemažai įstaigų, tarp jų - ir Kauno džiazo klubo biuras bei Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) Kauno skyriaus būstinė. Šios organizacijos nepasidalija bendro naudojimo 37 kvadratinių metrų patalpa, esančia šalia socialliberalų biuro.

Šiandien NS atstovai paskutiniame senosios kadencijos Kauno miesto tarybos posėdyje dar kartą mėgins "išmušti" šias patalpas savo sekėjams jauniesiems socialliberalams.

Ne pirmas siūlymas

NS frakcijos nario Konstantino Pesenkos iniciatyva tarybai siūloma ne ilgiau kaip 10 metų neatlygintinai valdyti perduoti minėtas patalpas Lietuvos jaunųjų socialliberalų sąjungos Kauno skyriui. Priėmusi šį sprendimą, taryba įpareigotų savivaldybės administraciją surasti Kauno džiazo klubui tinkamas jų veiklai patalpas.

Nutarimo projektas perduoti minėtą kambarį jauniesiems socialliberalams miesto tarybai buvo teikiamas kelis kartus. Praėjusį rugsėjį šis klausimas iš posėdžio darbotvarkės buvo išbrauktas nepateikus jokių argumentų. Pesenkos teigimu, ketinimu perduoti patalpas jauniesiems socialliberalams buvo nepatenkinti miesto liberalai. Juos palaikė konservatoriai, kurie ir pasiūlė klausimą išbraukti iš darbotvarkės.

Netrukus atsirado ir alternatyvus projektas, kuriuo siūloma skirti minėtą patalpą Kauno džiazo klubui, rengiančiam tarptautinį festivalį "Kaunas Jazz". Šio renginio įkūrėjas ir meno vadovas, taip pat džiazo klubo narys yra buvęs ir Kauno miesto tarybos narys, Seimo Liberalų frakcijos atstovas Jonas Jučas. Klubo narė yra ir jo žmona Audra Jučienė.