Kaip pranešė prezidento spaudos tarnyba, socialinės politikos grupėje konsultantu kultūros paveldo klausimais dirbs istorikas Alfredas Bumblauskas, socialinės analizės klausimais - verslininkas Julius Novickas, sporto klausimais - Lietuvos tautinio olimpinio komiteto vadovas Artūras Poviliūnas, kultūros politikos klausimais - filosofas Krescencijus Stoškus.

Ekonomikos politikos grupėje konsultantu energetikos klausimais bus buvęs ministras, Vilniaus Gedimino technikos universiteto profesorius Leonas Ašmantas, transporto plėtros klausimais - buvęs susisiekimo viceministras Rimvydas Gradauskas, mokesčių politikos klausimais - Artūras Kapitanovas, valstybės ekonomikos raidos klausimais - ekonomistas Gediminas Ramanauskas, agrarinės politikos ir kaimo klausimais - Žemės ūkio rūmų pirmininkas Jonas Ramonas, regionų plėtros ir vietos savivaldos klausimais - Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas, Ignalinos rajono meras Bronis Ropė, verslo plėtros klausimais - koncerno "MG Baltic" darbuotojas Valdas Sutkus.

Grupėje nebus buvusio R.Pakso konkurento prezidento rinkimuose Juozo Petraičio, kuris vasario pabaigoje pristatant prezidento komandą buvo įvardintas, kaip konsultantas investicijų politikos klausimais. Prieš kelias savaites J.Petraitis atsiuntė laišką R.Paksui, kuriame paprašė nesvarstyti jo kandidatūros į konsultantus.

Prieš vizitą į Lenkiją R.Paksas kovo pradžioje savo konsultantu visuomeniniais pagrindais Užsienio politikos ir integracijos grupėje paskyrė Česlovą Okinčycą, kuris buvo ir ankstesnio prezidento Valdo Adamkaus konsultantas santykiams su Lenkija.

Vasarį pristatant prezidento komandą, tarp visuomeninių konsultantų taip pat buvo paminėti parlamentarai liberaldemokratai Eugenijus Maldeikis, Henrikas Žukauskas, Jonas Lionginas ir Dailis Barakauskas. Minėtųjų parlamentarų tarp prezidento paskirtų visuomeninių konsultantų nėra. Pernai gruodį Konstitucinis Teismas išaiškino, kad pagal Konstituciją Seimo nario pareigos, išskyrus jo pareigas parlamente, nesuderinamos su jokiomis kitomis pareigomis valstybinėse įstaigose ir organizacijose, taip pat su darbu verslo bei kitose privačiose įstaigose.