"A.Bukauskas dirba M.Romerio universitete, jo specializacija - kova su korupcija. Manome, kad jo kvalifikacija leistų jam normaliai dirbti VTEK", - BNS pirmadienį sakė partijos "Tvarka ir teisingumas" frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis.

A.Bukauskas yra dirbęs Vilniaus miesto milicijos padalinio inspektoriumi, Vidaus reikalų ministerijoje, Lietuvos policijos akademijoje, nuo 1999 m. jis yra M.Romerio universiteto Viešojo administravimo fakulteto dėstytojas.

Frakcija "Tvarka ir teisingumas" A.Bukauskas anksčiau buvo delegavusi ir į Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narius.

Per praėjusius Seimo rinkimus A.Bukauskas "tvarkiečių" sąraše kandidatavo į Seimą, bet nebuvo išrinktas.

Kitos Seimo frakcijos dar nėra apsisprendusios, ką siūlys į VTEK.

Pagal galiojančią tvarką dėl VTEK nario kandidatūros Seimo pirmininkas turi kreiptis į parlamento frakcijas, kad šios siūlytų savo kandidatus. Iš jų pasirinkęs vieną kandidatą Seimo vadovas teiks jį tvirtinti parlamentui.

VTEK pirmininką iš šios komisijos narių Seimo pirmininko teikimu skiria Seimas. VTEK nario kadencija - 5 metai.

VTEK vadovo vieta atsilaisvino kovo 25 d. šių pareigų atsistatydinus Jolantai Petkevičienei.

Ji nutarė grįžti dirbti į Valstybės saugumo departamentą (VSD), kuriame yra dirbusi prieš tapdama VTEK nare ir vėliau pirmininke. VSD J.Petkevičienė dirbo nuo 1994 iki 2000 metų.

VTEK pirmininke J.Petkevičienė paskirta 2006 kovo 28 dieną tuometinio Seimo pirmininko Artūro Paulausko teikimu, prieš tai ėjo žemesnes pareigas VTEK.

VTEK - Seimo įsteigta ir jam atskaitinga kolegiali priežiūros institucija, kuri turi vykdyti tarnybinės etikos normų pažeidimų valstybinėje tarnyboje prevenciją, tarnybinės etikos normų pažeidimų tyrimą, viešųjų ir privačių interesų konfliktų prevenciją ir kt.