„Reorganizacija iki šiol slepiama, tačiau, mūsų žiniomis, atleis visus, kurie buvo priimti nuo 2007 m. balandžio, visus šluos buldozerio principu, paliks tik savus“, - teigė J. Imbrasas.

Pasak jo, reorganizacija labiausiai palies mažiausiai apmokamus savivaldybės tarnautojus, tuo tarpu mero patarėjams, administracijos vadovams ir toliau mokami iki 60 proc. priedai prie atlyginimų.

„Ir mes savo laiku tiek mokėjome, bet buvo kitas laikas”, - pripažino buvęs sostinės meras.

Priimti, bet darbo neturi

Valdančiosios Tėvynės sąjungos frakcijos atstovas, Saulėlydžio komisijos pirmininkas Vidas Urbonavičius DELFI trečiadienį aiškino, kad komisijos tikslas yra sumažinti savivaldybės išlaidas, nes liepos mėnėnesį, anot jo, gresia bankrotas.

„J. Imbrasas nuo 2007 m. yra priėmęs 247 darbuotojus, didesnioji jų dalis realiai neturi jokio darbo, - sakė V. Urbonavičius. - Todėl gali būti, kad kažkur bus atleisti žmonės, bet tai priklausys ne nuo to, ar žmogus priimtas J. Imbraso, bet nuo to, ar optimizuojant struktūrą bus atsisakoma funkcijų, kurių yra labai daug prigalvota, nors nei įstatymai numato, nei miestiečiams jos reikalingos“.

Kiek tiksliai žmonių planuojama atleisti, V. Urbonavičius trečiadienį negalėjo pasakyti. Tačiau, jo teigimu, atsisakius dalies programų ir darbuotojų planuojama sutaupyti apie 40 mln. litų per metus.

Kadencijos pradžioje J. Imbraso vadovaujamoje savivaldybėje taip pat buvo įvykdyta reorganizacija, atleisti ir pakeisti darbuotojai.

Vilniaus miesto savivaldybėje dirba apie 1 tūkst. žmonių.