„Taip, sutartį jau pasirašėme, bet statybos dar vyksta, tai negaliu pasakyti, kada viešbutis pradės veikti ir galės apgyvendinti Seimo narius. Dabar truputį sunkoka su statybomis, bet aš manau, kad nuo kitų metų vidurio Seimo nariai jau galės apsigyventi“, - DELFI pasakojo K. Brazauskienė.

A. Brazausko sutuoktinė pasakojo, jog naujasis apartamentinis viešbutis, įsikūręs šalia „Crowne Plaza Vilnius“, priklauso jos pačios ir sūnaus valdomai įmonei „Embex“, kuri anksčiau vadinosi „Draugystės“ vardu. K. Brazauskienė valdo kontrolinį įmonės akcijų paketą – 51 proc., likusi dalis priklauso jos sūnui iš pirmosios santuokos Ernestui Butrimui.

DELFI primena, kad praėjusios kadencijos Seimo valdyba yra priėmusi sprendimą vietoje senojo Seimo viešbučio statyti naują. Seimo kanceliarija buvo paskaičiavusi, kad naujas viešbutis kainuotų apie 170 mln. litų, o už senus pastatus būtų galima surinkti apie 90 mln. litų.

Pasak K. Brazauskienės, Seimo kanceliarijai ji pasiūliusi sudaryti ilgalaikę sutartį ir parlamento narius apgyvendinti jos valdomai įmonei priklausančiame viešbutyje. Moters tvirtinimu, sandoris naudingas abiem pusėms, nes sunkmečiu viešbučių verslas dėl klientų trūkumo patiria stagnaciją, tuo tarpu Seimas, atsisakęs naujo viešbučio statybų, sutaupytų mokesčių mokėtojų pinigų.

Remiantis Seimo Statutu, išrinktam parlamentarui, jeigu jis to pageidauja, suteikiama gyvenamoji patalpa Seimo viešbutyje. Čia parlamentaras gali apsigyventi ir su savo šeimos nariais.

Gyvenamoji vieta viešbutyje pirmiausia suteikiama tiems Seimo nariams, kurie neturi savo būsto Vilniaus miesto savivaldybėje arba 25 km aplink savivaldybės administracinę ribą.