Būsimus nuostolius dėl netikėto gatvės pervadinimo skaičiuojantys gyventojai miesto savivaldybei grasina teismais.

„Visi gyventojai labai pasipiktinę, mūsų niekas neinformavo, paėmė ir pervadino pusę gatvės“, - DELFI teigė M. Marcinkevičiaus g. daugiabučių gyvenamųjų namų bendrijos pirmininkas Evaldas Stankūnas.

Jo teigimu, vos prieš savaitę gyventojams pranešta, kad A. Telyčėno gatvės adresas bus suteiktas daliai M. Marcinkevičiaus gatvės namų – nuo nuo 19 iki 37 numerio. Tokį sprendimą miesto taryba esą priėmė dar pernai lapkričio mėnesį.

„Reikės keisti visus turto dokumentus, draudimo sutartis, visa tai mums kainuos pinigus, - piktinosi E. Stankūnas. - Tai yra grynai savivaldybės biurokratų darbas, jie turbūt net nežinojo, kad čia yra tokia gatvė, manė, kad tai Molėtų plentas. Reikėjo atvažiuoti ir pasižiūrėti, kad čia žmonės gyvena. Pasijutome labai nejaukiai, kaip tarybiniais metais.“

Bendrijos pirmininko teigimu, jeigu gyventojai dėl adreso pasikeitimo patirs nuostolių, skųs miesto savivaldybę teismui.

Nesusipratimas

DELFI žiniomis, Vilniaus miesto savivaldybės taryba 2008 m. lapkričio 12 d. priėmė sprendimą A. Telyčėno vardu pavadinti bevardę gatvę Verkių seniūnijoje.

Toks sprendimas priimtas velionio profesoriaus, Onkologijos centro įkūrėjo ir ilgamečio direktoriaus A. Telyčėno artimųjų prašymu.

„Viskas yra savivaldybės rankose, mes galime daug ko norėti, bet jie daro ką gali. Aš tik nenorėčiau, kad tai būtų kažkur Naujojoje Vilnioje ar Vilkpėdėje, nes žmogus pradėjo Santariškių miestelio statybas, nuo jo čia viskas prasidėjo“, - sakė A. Telyčėno sesuo Zita Telyčėnaitė-Gužauskienė.

„Sprendimas yra A. Telyčėno vardu pavadinti būtent kurią nors naują, bevardę gatvę, o ne dalį M. Marcinkevičiaus gatvės. Tai kažkoks nesusipratimas, taip tikrai neturėtų būti. Be gyventojų prašymų mes gatvių pavadinimų nekeičiame“, - DELFI patikino sostinės mero pavaduotojas Vidmantas Martikonis.