Praėjusią savaitę Seimo ŠMK komiteto pirmininkui Pavilioniui pavyko išsaugoti postą, iš kurio jį reikalavo pašalinti parlamento opozicija. Tačiau, LŽ šaltinių teigimu, komiteto pirmininką šiuo metu planuoja pakeisti jį delegavusi Seimo Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) frakcija.

Šis postas siūlomas ŠMK komiteto pirmininko pavaduotojai Narvilienei. Prieš tai parlamentarė turėtų palikti VNDP frakciją ir pereiti pas socialliberalus.

Neinformuoti

Vakar Narvilienė neigė šią informaciją. Seimo narė tikino apie būsimus pasikeitimus negirdėjusi ir primygtinai prašė įvardyti informacijos šaltinį. "Aš sergu, savaitę Seime nebuvau", - kalbėjo Narvilienė. Ji pasiūlė "šios temos neeskaluoti".

VNDP frakcijos seniūnė Kazimiera Prunskienė sakė apie tokį partietės žingsnį dar nesanti informuota. "Narvilienė kiekviena proga tvirtina frakcijos nepaliksianti, tačiau jos išėjimas man nebūtų labai didelis stebuklas", - sakė ji.

Socialliberalų frakcijos seniūno pavaduotojas Gintautas Šivickas taip pat sakė nežinąs, ar sulauks papildymo, tačiau patikino, jog Narvilienę būtinai prįimtų.

Nenutyla

Pavilionis ne kartą buvo kritikuotas dėl savo pareiškimų, prieštaraujančių oficialiai šalies politikai. Praėjusią savaitę Seimas svarstė opozicijos iniciatyvą atstatydinti šį parlamentarą iš komiteto pirmininko pareigų, tačiau toks siūlymas valdančiosios daugumos balsais atmestas.

Socialliberalai paprasčiausiai pagrasė Pavilioniui pirštu ir liepė daugiau viešai nekalbėti apie NATO ir karą Irake.

Atrodo, kad Seimo narys to nesuprato ir toliau aktyviai pasisako prieš Lietuvos nutarimą į Iraką siųsti 10 krovinių aptarnavimo specialistų ir 6 karo medikus. Komiteto pirmininko išsišokimai socialliberalams, regis, jau pradeda nusibosti.