Žiniasklaidai pranešus, kad J.Petraičio finansine veikla domėjosi britų policija ir Interpolas, buvęs kandidatas į prezidentus pareiškė, kad jo nereikia sieti su Prezidentūra. Lietuvos pareigūnai britų prašymu patikrinę J.Petraičio veiklą nieko neteisėto nenustatė.

Kaip trečiadienį BNS sakė prezidento patarėjai, prieš kelias savaites J.Petraitis atsiuntė laišką R.Paksui, kuriame paprašė nesvarstyti jo kandidatūros į konsultantus.

"Jis nėra konsultantas ir nesvarstoma jo kandidatūra", - sakė prezidento patarėja Dalia Kutraitė-Giedraitienė.

Paskelbus apie teisėsaugos atliktą tyrimą, J. Petraitis teigė, kad kompromituojančias žinias galėjo paskleisti jo skolininkas, iš kurio jis neatgauna pusę milijono JAV dolerių. J.Petraitis nepaneigė, kad jo skolininkas yra žiniasklaidoje įvardytas buvęs Seimo narys Alfonsas Navickas. Pastarasis šiuos pranešimus paneigė.

Vasario pabaigoje pristatydamas savo komandą R.Paksas sakė vertinąs J.Petraitį kaip žmogų, kaip savo srities profesionalą.

"Toje srityje - investicijų atėjimo į Lietuvą - jam labai puikiai seksis ir bus daug naudos nuo jo darbo. Dar kartą noriu pasakyti, kad rinkimai baigėsi sausio 5 dieną ir žmonės, kurie sveikai konkuravo demokratiniuose rinkimuose, puikiai gali dirbti tam pačiam tikslui, dėl ko jie dalyvavo rinkimuose", - tuomet žurnalistams sakė R.Paksas.

Prezidento konsultantų būryje turėtų būti keturi parlamentarai, priklausantys Liberalų demokratų partijai, nors pernai gruodį Konstitucinis Teismas išaiškino, kad pagal Konstituciją Seimo nario pareigos, išskyrus jo pareigas parlamente, nesuderinamos su jokiomis kitomis pareigomis valstybinėse įstaigose ir organizacijose, taip pat su darbu verslo bei kitose privačiose įstaigose.

Kaip BNS sakė prezidento atstovas spaudai Rosvaldas Gorbačiovas, prezidentas nori kai kuriuos Seimo narius matyti savo komandoje, todėl šiuo metu ieškoma būdų, kad ši parlamentarų veikla neprieštarautų įstatymais.

Pristatant prezidento komandą, tarp visuomeninių konsultantų buvo paminėti parlamentarai Eugenijus Maldeikis, patarsiantis ūkio infrastruktūros plėtros politikos klausimais, Henrikas Žukauskas - aplinkos klausimais, Jonas Lionginas - valstybinio reguliavimo ir verslo skatinimo klausimais, taip pat Dailis Barakauskas.

Seimo nario mandatų dėl darbo Prezidentūroje atsisakė prezidento patarėja socialinės politikos klausimais tapusi Dalia Kutraitė-Giedraitienė ir patarėjas užsienio politikos klausimais Alvydas Medalinskas.

R.Pakso visuomeninių konsultantų būryje taip pat bus Česlovas Okinčycas, buvęs ankstesnio prezidento Valdo Adamkaus konsultantu santykiams su Lenkija, agrarinės politikos klausimais - Žemės ūkio rūmų pirmininkas Jonas Ramonas, valstybės ekonomikos raidos politikos klausimais - ekonomistas Gediminas Ramanauskas, energetikos klausimais - buvęs ministras, Vilniaus Gedimino technikos universiteto profesorius Leonas Ašmantas, mokesčių politikos klausimais - Artūras Kapitanovas, transporto plėtros klausimais - buvęs susisiekimo viceministras Rimvydas Gradauskas.

Socialinės politikos grupėje taip pat dirbs 6 visuomeniniai atstovai - konsultantė skurdo mažinimo, darbo ir socialinės politikos klausimais Regina Paliulytė, konsultantas kultūros politikos klausimais filosofas Krescencijus Stoškus, regionų plėtros ir vietos savivaldos klausimais - Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas, Ignalinos rajono meras Bronis Ropė, regionų plėtros ir vietos savivaldos klausimais - Seimo narys Egidijus Skarbalius, sporto klausimais - Lietuvos tautinio olimpinio komiteto vadovas Artūras Poviliūnas, socialinės analizės klausimais - verslininkas Julius Novickas.