"Gerbiu visus, gyvenančius šiame pasaulyje ir jų asmeninį gyvenimą, bet nemanau, kad tą asmeninį gyvenimą turime pristatyti parodose arba Gedimino prospekte. Jei bus toks kreipimasis ir jie tą norės daryti, Gedimino prospekte netoleruosime, o Savanorių (prospekte - BNS) - prašau", - antradienį žurnalistams sakė sostinės vadovas.

Pernai rugpjūtį tuometinis Vilniaus meras "tvarkietis" Juozas Imbrasas neleido Vilniuje stovėti Europos Komisijos vilkikui "Už įvairovę. Prieš diskriminavimą". J.Imbrasas pareiškė, kad kol jis vadovaus sostinei, "reklamos seksualinėms mažumoms nebus".

Tuomet savivaldybės atstovai tikino, jog renginio organizatoriai negalėjo garantuoti, kad bus užtikrinta viešoji tvarka ir dalyvių saugumas, bei užtikrinti, jog nebus eitynių ar vėliavos iškėlimo.

Antradienį Vilniaus apygardos administraciniame teisme bus pradėta nagrinėti byla, kurioje asociacijos "Gėjų lyga" atstovai prašo panaikinti Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos sprendimą nenagrinėti jų skundo dėl J.Imbraso, savivaldybės administracijos ir Vilniaus miesto tarybos veiksmų.

Praėjusių metų gruodžio pradžioje Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba nutarė, kad "Gėjų lygos" skundžiamas atsisakymas išduoti leidimą surengti renginį sostinėje turi būti nagrinėjamas teisme. Lygių galimybių kontrolierė Aušra Burneikienė tvirtino negalinti nagrinėti J.Imbraso pareiškimų apie homoseksualus, nes pagal Lygių galimybių įstatymą viešos politikų ar kitų valstybės ar savivaldybių pareigūnų kalbos nepatenka į kontrolierės reguliavimo sritį.