„Vyksta normalus darbas, nagrinėjami įvairūs klausimai. Niekas nepasikeitė, tik aš grįžau į savo senas pareigas, esu profesinės sąjungos komiteto pirmininkas“, - DELFI sakė D. Šaluga.

Atlyginimas už šias pareigas jam nėra mokamas.

D. Šalugai sugrįžus į profsąjungos komiteto pirmininko pareigas, jas ėjęs G. Kimtys pranešė profsąjungos nariams „dėl skirtingų požiūrių į kai kuriuos dalykus“ negalįs būti jo pavaduotoju, todėl priėmęs sprendimą atsistatydinti.

G. Kimtys pastebi, kad gegužės mėnesį baigiasi profesinės sąjungos komiteto pirmininko ir komiteto narių kadencija, todėl linki išsirinkti sąžiningus ir kompetentingus žmones.

DELFI primena, kad D. Šaluga teismo buvo nušalintas ir nuo Viešosios tvarkos ir bendrųjų reikalų departamento vadovo pareigų, o vėliau šios pareigos savivaldybėje panaikintos. Tačiau valdininkas iki 2009 m. pabaigos yra išėjęs vaiko priežiūros atostogų, todėl savivaldybė negali atleisti jo iš pareigų.

D. Šaluga buvo sulaikytas 2007 m. liepos pabaigoje, kai iš vilniečio verslininko Mariaus Benečio paėmė 50 tūkst. litų. Dar tokios pačios sumos paėmimo fakto prokurorai nėra užfiksavę, tačiau pinigus valdininkui teigia perdavęs byloje nukentėjusiuoju pripažintas verslininkas.

Bylos duomenimis, valdininkas buvo prisižadėjęs tarpininkauti, kad savivaldybėje būtų priimtas pinigus sumokėjusiam asmeniui palankus sprendimas dėl šalia sostinės Pilaitės rajono esančio žemės sklypo.

Pats D. Šaluga teisme ginasi iš verslininko ėmęs ne kyšius, o finansinę paramą politinei partijai - Lietuvos rusų sąjungai.