Kaip pranešė dienraštis "Lietuvos žinios", politikas teigė tai darąs vadovaudamasis Vakaruose populiaria tradicija, kai rinkimus pralaimėjęs partijos vadovas traukiasi iš vadovo posto.

K.Bobelis pralaimėjo praėjusių metų pabaigoje vykusius Lietuvos prezidento rinkimus, nors tuo pat metu surengti rinkimai į savivaldybes LKD partijai buvo sėkmingi.

LKD partijos pirmininko teigimu, šiai organizacijai jis dar vadovaus iki 2004 metų rudenį vyksiančių Seimo rinkimų.

"Partijos valdyba ir taryba nepriėmė mano atsistatydinimo. Norime rimtai aptarti, kas galėtų perimti vadovavimą, nes ateinantys metai bus be galo svarbūs", - sakė K.Bobelis.

Politiko teigimu, jis dar turėtų padėti krikdemams per Europos parlamento rinkimus ir 2004-ųjų Seimo rinkimus.

Paklaustas, kas ateityje galėtų jį pakeisti, K.Bobelis paminėjo, kad partijos pirmininko pareigas galėtų eiti Seimo nariai Petras Gražulis, Algirdas Saudargas, taip pat krikdemė Gražina Paliokienė.

Tačiau LKD partijos valdybos narys P.Gražulis dienraščiui sakė, kad K.Bobeliui pavesta eiti pirmininko pareigas tik iki artimiausios partijos konferencijos, kuri, neoficialiomis žiniomis, gali būti surengta dar šią vasarą.

P.Gražulio teigimu, partijos pirmininko rinkimus galėtų pakoreguoti ir ketinimai burtis su kitomis krikščioniškomis politinėmis jėgomis. Kaip sakė dienraščiui sakė P.Gražulis, apie galimą vienijimąsi kalbama su "Jaunosios Lietuvos", "Socialdemokratijos 2000", Dešiniųjų, Nuosaikiųjų konservatorių, taip pat Liberaldemokratų partijomis.