„Įvertinus tai, kad diena jau gerokai ilgesnė, apšvietimą įjungus ir išjungus vėliau, išlaidos elektros energijai neturėtų padidėti", - sakė Kauno rajono savivaldybės meras.

Ši rajono savivaldybės vadovo iniciatyva siejasi ir su konkrečiais veiksmais Kauno rajono gyventojų gyvenimo kokybei ir saugumui gerinti. Šiuo metu trylikoje Kauno rajono seniūnijų vyksta intensyvūs gatvių apšvietimo renovacijos ir modernizavimo darbai. Dalyje gatvių pakeisti šviestuvai, gyventojai bei eismo dalyviai jau pajuto skirtumą - tapo šviesiau ir saugiau. Netrukus darbai prasidės ir kitose 25 rajono seniūnijose.

Kauno rajono gatves apšviesdavo pasenę, neekonomiški, seno tipo gyvsidabrio lempų šviestuvai. Naujieji šviestuvai ne tik šviesesni, bet ir daug ekonomiškesni.

ELTA primena, kad praėjusių metų lapkritį savivaldybė ir UAB "Elgamos šviesa" pasirašė Kauno rajono savivaldybės seniūnijų gatvių apšvietimo renovacijos ir modernizavimo darbų sutartį. Bendra sutarties kaina - per 10,51 mln. litų. Per pirmąjį etapą planuojama pakeisti 995 senus šviestuvus, o iki rudens pradžios - dar apie 4 tūkstančius.

Rajono savivaldybės administracijos Statybos ir komunalinio ūkio skyriaus vedėjas Egidijus Katilius sakė, kad, atsižvelgiant į gyvenviečių plėtros poreikius, ateityje reikėtų seniūnijose numatyti centrinės valdymo sistemos su galios reguliavimu įrengimą. Tokia valdymo sistema leistų reguliuoti apšvietimo intensyvumą, nustatyti įvairų prigesinimo lygį, taupant energijos sąnaudas pagal realius paros ir sezono poreikius.