Prieš teismą stos Lietuvos darbo federacijos pirmininkas Vydas Puskepalis, Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) pirmininkas Artūras Černiauskas, Lietuvos profesinės sąjungos "Solidarumas" pirmininkė Aldona Jašinskienė.

Pasak A. Černiausko, šio mėnesio pabaigoje teismas spręs, ar patraukti profesinių sąjungų vadovus administracinėn atsakomybėn.

"Yra surašytas administracinės teisės pažeidimų protokolas, jog mes organizuodami sausio 16-osios renginį pažeidėme Susirinkimo įstatymą. Būtent kovo 31 dieną teismas spręs, ar traukti mus administracinėn atsakomybėn. Policija pateikė savo sprendimą, kad mes pažeidėme, o toliau galutinį sprendimą šiuo klausimu priima teismas", - Eltai sakė LPSK pirmininkas.

A. Černiausko teigimu, pareigūnai protokolą surašė visiškai nepagrįstai, nes jų organizuota protesto akcija vyko taikiai.

"Gal ieškoma kažkokių atpirkimo ožių, gal mėginama žmonėms pasakyti, kad protesto akcijos yra nesuderinamos su dabartinės Vyriausybės politika. Tikrai keista, kadangi mes manome, kad užtikrinome tvarką, ir tas visas mitingas, kur dalyvavo "profsąjungiečiai", praėjo tvarkingai, laikantis visų Susirinkimo įstatymo reikalavimų ir jokių pažeidimų nebuvo", - teigė A. Černiauskas.

Tuo tarpu A. Jašinskienė sprendimą profesinių sąjungų vadovus patraukti atsakomybėn laiko "normaliu dalyku" ir nesieja su politiniu susidorojimu. Pasak "Solidarumo" vadovės, ji ketina dalyvauti teismo posėdžiuose bei pateikti savą įvykių versiją, duoti parodymus. Jos teigimu, profsąjungos buvo mitingo organizatorės, buvo padarytas materialinis nuostolis, už kurį privalu atsakyti.

"Tai yra natūralus procesas, normalus teisėtas ir teisingas reikalas", - sakė A. Jašinskienė.

ELTA primena, jog šalies profesinių sąjungų sausio 16 dieną organizuota taiki protesto akcija prie Seimo virto kruvinais neramumais.

Dėl viešosios tvarkos pažeidimų buvo sulaikytas 151 asmuo, iš jų 54 - neblaivūs. 119 asmenų surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai. 32 asmenys uždaryti į areštinę.

Vilniaus apskrities Vyriausiasis policijos komisariatas šiuo metu prašo dar kartą policijos tinklalapyje peržiūrėti nuotraukas ir apie atpažintus asmenis pranešti policijai.