"Aš - už jų paleidimą, - tvirtino vienuolika metų Sovietų Sąjungos lageriuose kalėjęs A.Terleckas. - Suprantu, ką reiškia kalėti. Bet visą laiką nešioti neapykantą ir jiems vieniems viską suversti yra neteisinga. Už Lietuvos komunistų partijos nusikaltimus niekas, išskyrus Česlovą Juršėną, neatsiprašė".

Sausio 13-osios perversmo iniciatoriai Lietuvos komunistų partijos (LKP) vadovas 73 metų Mykolas Burokevičius nuteistas dvylika, o LKP centro komiteto ideologinio skyriaus vedėjas 61 metų Juozas Jermalavičius - aštuonerius metus kalėti.

A.Terleckas mano, kad didesnė nelaimė Lietuvai būtų, jeigu M.Burokevičius ir J.Jermalavičius mirtų kalėjime: "Europos Sąjungoje, į kurią norime įstoti, kai kas juos laiko politiniais kaliniais, todėl durys į ES mums gali būti užvertos".

Dėstydamas argumentus, kodėl būtina pasigailėti Sausio 13-osios perversmininkų, A.Terleckas samprotavo: "Žmonės atsėdėjo, o nusikaltėliai laisvėje vaikšto. Reikia sodinti tuos, kurie milijonus išvogė. M.Burokevičius milijonų negrobė".

A.Terleckas pažįsta M.Burokevičių nuo 1947 metų gruodžio 15 dienos, kai buvo naikinamos kortelės maistui ir jie buvo paskirti į vieną komisiją. Jau tada A.Terleckui šis komunistas atrodė fanatikas.

"Kaip dabar atsimenu, dirbome rūsiuose, esančiuose Vilniaus Ukmergės gatvėje. Dirbome ilgai, todėl buvo išvirta bulvių ir įpilta po 50 gramų degtinės, kad nesušaltume, nes šaltis buvo baisus. M.Burokevičius valgyti atsisakė ir pareiškė, kad partija jį viskuo aprūpina", - prisiminė Laisvės lygos lyderis.

Kartkartėm prie Lietuvos ambasados Maskvoje vyksta protesto mitingai vadinamiesiems politiniams kaliniams M.Burokevičiui ir J.Jermalavičiui paremti. Vieną tokių mitingų yra matęs tuo metu Rusijos sostinėje viešėjęs rašytojas Vytautas Petkevičius.

"Susirinko būrelis, patriukšmavo. Kai manęs paklausė, kam reikia juos laikyti uždarytus, neturėjau ką atsakyti", - prisiminė V.Petkevičius.