Antikorupcijos komisijos pirmininkas Kęstas Komskis teigia, kad abejonių sukėlė tai, kad tuo pačiu metu Rygoje vykęs šios atlikėjos koncertas valstybei nieko nekainavo.

„Buvo daromas spaudimas VEKS direktorei iš tarybos narių, Merkelio [Remigijus Merkelys, „Vilniaus festivaliai“ direktorius – lrt.lt] ir Zuoko [Seimo nario Artūro Zuoko – lrt.lt]. Ir dėl kitų klausimų kreipėmės į Generalinę prokuratūrą“, – aiškino Seimo narys K. Komskis.

K. Komskis taip pat prašo specialiųjų tarnybų stebėti, ar šių metų renginiai vyks skaidriai.

E.Bajorinienė: atsakingi visi

VEKS direktorė Elona Bajorinienė į komentarus apie galimą korupciją atsakė: „Visi dokumentai pateikti, tegul analizuoja juos, nes galutinį sprendimą dėl Björk koncerto priėmė dalininkai. Yra dalininkų prašai ir jų sprendimas. Šioje vietoje atsakomybę turėtų dalintis absoliučiai visos šalys – ir taryba, ir dalininkai, ir kas tik nori.”.

Dar kartą paklausta apie minėtų asmenų spaudimą, ji kalbėjo: „Ši situacija labai komplikuota. Vienareikšmiškai mano nuomonė dėl interesų konfliktų, kad iš tikrųjų R. Merkelys neturėjo būti tokioje situacijoje Tarybos nariu”.

Direktorės postas pakibęs ant plauko

Kultūros ministras Remigijus Vilkaitis užsiminė, kad susidarius tokiai situacijai, pasitikėjimas VEKS vadovybe krenta: „Skaidrumas labai svarbu, ypač šiais sunkiais metais. Jeigu nebūtų kilę problemų, nebūtų buvę tos Antikorupcijos komisijos ir bylų. Kai bylos keliamos, patikėti naujus milijonus tai pačiai įstaigai būtų nenormalu. VEKS vadovybės klausimą ketina spręsti penktadienį Vilniaus savivaldybėje. „Iš jų toks toks pasiūlymas „išėjo“, kad reikia keisti. Aš manau, kad sutarsime“, - kalbėjo Kultūros ministras.

„Aš nieko negaliu pasakyti, dalininkai turi absoliučiai visus svertus savo rankose priiminėti sprendimus dėl direktorės. Laukiam sprendimų, laukiam, visą laiką laukiam sprendimų. Kur jie?“, - retoriškai klausė E. Bajorinienė.