„Mes esame pasirašę koalicijos susitarimą, kuriame yra net 8 punktai, susiję su „Rubicon group“ interesais, - žurnalistams aiškino LRLS frakcijos seniūnas Arūnas Štaras. - Tie punktai buvo pateikti anksčiau ir J. Imbrasui, tačiau klausimai nebuvo sprendžiami taip, kaip mūsų koalicija dabar sutarė spręsti. Tai nereiškia, kad sprendimai bus „Rubikono“ naudai, bet ir nereiškia, kad mes sieksime pašalinti „Rubikoną“ iš Vilniaus miesto“.

A.Štaro teigimu, koalicijos partneriai, tarp kurių yra ir Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcija, sutarė iš esmės peržiūrėti miesto šilumos ūkio nuomos sutarties su sąlygas, skelbti konkursą mokyklų šilumos ūkio priežiūrai, reikalauti, kad sklype šalia „Siemens arenos“ dygtų ne tik pelną nešantys objektai, bet ir atsirastų žadėtos viešosios erdvės, tvenkiniai ir parkai.

„Aš esu įsitikinęs, kad mes visus šiuos susitarimus vykdysime. Tuom ir skirsimės nuo ankstesnės valdžios“, - koalicijos partnerius ir žurnalistus užtikrino meras V. Navickas.

Koalicijos partneriai taip pat užtikrino, kad jau kitą savaitę tarybos posėdyje ketvirtuoju mero pavaduotoju bus išrinktas LRLS atstovas Vidmantas Martikonis, kuriam trečiadienį partneriai „pagailėjo“ savo balsų.