Už mero nuvertimą balsavo 29 tarybos nariai iš 31, susirinkusio į posėdį. Du biuleteniai pripažinti negaliojančiais.

„Tvarkiečiai“ trečiadienį priimtus sprendimus vadina neteisėtais, nes J. Imbrasas šiandienos posėdį perkėlė į kitos savaitės penktadienį.

Kuris iš dviejų sostinės merų dirbs teisėtai, vėliau turėtų išaiškinti teismas.

Savivaldybės Teisės departamento vadovas Egidijus Vilkickas tarybos narius patikino, kad posėdis vyksta teisėtai.

Posėdį stebėjęs Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje Jurgis Jurkevičius tarybos nariams siūlė trečiadienį jokių sprendimų nepriiminėti, nes „būtų labai negerai, jeigu pasikartotų Trakų situacija, kai į darbą ateina du merai“.

Posėdyje, kurio metu vyko slaptas balsavimas dėl J. Imbraso atstatydinimo dalyvavo 10 konservatorių, 10 liberalcentristų (LiCS), trys „nepriklausomieji“, keturi Liberalų sąjūdžio (LRLS) atstovai ir keturi socialdemokratai (LSDP).

Vilniaus savivaldybės taryboje iš viso yra 51 narys.

Opozicija interpeliacijos dokumente teigia, kad meras J. Imbrasas nesprendžia vilniečiams aktualių problemų, naudojasi jam suteiktais įgaliojimais bei resursais tik savo partijos naudai, pataikauja tam tikroms verslo ir interesų grupėms.

Naujuoju meru išrinktas V. Navickas pirmuoju ir svarbiausiu darbu įvardino 2009 m. savivaldybės biudžeto priėmimą.

„Iki šiol buvo tik barstomi trupiniai visiems, nebuvo strategijos, o mes norime, kad ji mieste būtų nustatyta. Girdėjome ir apie mokyklas, apie viešuosius pirkimus, namų renovaciją – kiekvieną kartą kyla klausimai, kodėl švaistomi pinigai. Prie visų šitų klausimų sugrįšime“, - žadėjo V. Navickas.

J.Imbrasas: zuikių sukilimas

J. Imbrasas trečiadienį įvykusį perversmą savivaldybėje pavadino „zuikių sukilimu“.

Opozicijos sukviesto posėdžio metu meras savivaldybės dangoraižio viršūnėje su administracijos specialistais aptarinėjo rengiamą šių metų savivaldybės biudžeto projektą. „Man biudžetas svarbiau, nei kažkoks zuikių sukilimas“, - žurnalistams pareiškė J. Imbrasas.

Naujosios daugumos trečiadienį priimtus sprendimus jis žadėjo skųsti teismui.

Ketvirtadienį J. Imrasas ketina ateiti į darbą, savo kabinetą, laikytis darbotvakės ir dalyvauti iškilmingame renginyje miesto Rotušėje.

Į mero kabinetą ketvirtadienio rytą ruošiasi žengti ir V. Navickas.

Akibrokštas V. Martikoniui

Naujoji dauguma trečiadienį taip pat atstatydino iš pareigų J. Imbraso pavaduotoją Arturą Liudkovskį, deleguotą Lenkų rinkimų akcijos (LLRA) ir išrinko tris naujus vicemerus.

LiCS atstovas Gintautas Babravičius kuruos kultūros, sporto ir ugdymo bei personalo klausimus. Kitas liberalcentristas Stanislovas Šriūbėnas bus atsakingas už miesto plėtrą ir socialinius reikalus. LSDP deleguotas Romas Adomavičius kuruos miesto ūkį, transportą ir viešąją tvarką.

Naujosios daugumos balsų nepakako, kad ketvirtuoju vicemeru būtų išrinktas LRLS atstovas Vidmantas Martikonis – už jį balsavo tik 24 tarybos nariai.

„Man truputį keista, bet turbūt buvo keista ir A. Valinskui, kai jis nebuvo patvirtintas iš pirmo karto“, - stebėjosi G. Babravičius.

Klausimą dėl ketvirtojo vicemero nuspręsta iškelti kitame posėdyje.

Naujoji dauguma yra sutarusi savivaldybės administracijos direktoriaus postą palikti socialdemokratams, o į direktoriaus pavaduotojus skirti po vieną atstovą, deleguotą kitų keturių koalicijos partnerių.