Artimiausioje A.Valinsko aplinkoje glaudžiasi buvę kitų premjerų talkininkai ir partijų nariai, iki šiol su dabartiniu darbdaviu neturėję nieko bendra. Anot LŽ konsultavusių politologų, valstybės tarnybos duonos ragavę, įstatymų leidybos procedūras išmanantys Seimo pirmininko komandos žmonės kompensuoja jo paties nepatyrimą. Tačiau dirbdami drauge jie gali paveikti A.Valinsko sprendimus. Ypač ryškūs yra Socialdemokratų partijos ir statybų verslo įtakos laukai.

Visi Seimo pirmininko patarėjai ir padėjėjai pabrėžia, kad su A.Valinsku labai paprasta bendrauti, o dirbti - vienas malonumas. Tiesa, parlamento pirmininko komanda dar iki galo nesuformuota - į ją turėtų įsilieti dar vienas ar du žmonės.

Su senais bičiuliais - televizijos žvaigždėmis - A.Valinskas vis dar bendrauja, tačiau tarp savęs ir jų išlaiko distanciją ir brėžia aiškią ribą.

Padėjėjai

Nemira Pumprickaitė, 45 m.

Buvusi eterio žvaigždė, 15 metų dirbusi žurnaliste ir 7 metus - premjerų Algirdo Mykolo Brazausko bei Gedimino Kirkilo atstove spaudai. Kartą ją suerzinusiai žurnalistei išbėrė legendinę frazę: "Čia savo nepatenkintu, šūdo atsikandusiu snukiu tai man nestovėk." Savo darbdavio Seimo pirmininko sekretoriato vadovė nelaiko išskirtiniu ir ekstravagantišku.

Savybės: pabrėžia tik savo ydas.

Indrė Viržintė, 25 m.

Su A.Valinsku susipažino per TV3 "Išsipildymo akciją", kai dirbo šios televizijos atstove spaudai. Iki tol rašė į du "Respublikos leidinių" dienraščius. Buvo Tautos prisikėlimo partijos (TPP) atstovė žiniasklaidai. Seimo pirmininko atstovė spaudai nemano, kad yra iš dalies atsakinga dėl smukusių A.Valinsko reitingų, nes nuo pat pradžių stengiasi viešinti visus parlamento vadovo sprendimus.

Savybės: dalykiškumas, patikimumas.

Džiuljeta Žiugždienė, 52 m.

A.Valinsko kalbų rašytoja. Nuo 1993-ųjų dirbo A.M.Brazausko bei G.Kirkilo komandose. Kuravo A.Brazausko fondą ir jo teikimu Rolando Pakso buvo apdovanota ordino "Už nuopelnus Lietuvai" Riterio kryžiumi. Oficialiai valstybės apdovanojimas jai skirtas "už nuopelnus Lietuvos integracijai į Europos Sąjungą", realiai - už ištikimybę ir pagalbą socialdemokratų patriarchui. Su A.Brazausku palaiko ryšį ir dabar. Jis padrąsino savo buvusią padėjėją dirbti pas A.Valinską.

Savybės: darbštumas, kantrumas.

Vilma Žemaitienė, 44 m.

Vilniaus universiteto vokiečių kalbos doktorantė, buvusi mokytoja. Dabar skaito A.Valinskui siunčiamą korespondenciją, kuruoja jo atsisakyto atlyginimo dalies skirstymą prašantiesiems paramos. Daugiausia remia ligonius, pensininkus, daugiavaikes mamas.

Savybės: atsakingumas, tolerantiškumas.

Vida Užkuraitienė, 33 m.

Drabužių dizainerė, sekretoriato administratore tapo pakviesta N.Pumprickaitės. Džiaugiasi, kad dirba kolektyve, kuriame "nėra įtampos, tačiau tenka atlaikyti tūžmingų piliečių skambučius".

Savybės: kruopštumas, punktualumas.

Gintautas Vilkelis, 42 m.

Seimo kancleris, į šias pareigas atėjo padedamas Viktoro Muntiano. Jo ir A.Valinsko požiūriai neretai nesutampa.

Savybės: konkretumas.

Patarėjai

Petras Vaitiekūnas, 55 m.

A.Valinsko vyresnysis patarėjas, gelbėjantis užsienio politikos baruose. Anksčiau dirbo įvairiausioms valdžioms: priklausė Demokratų ir Centro partijoms, buvo prezidentų A.M.Brazausko referentas ir V.Adamkaus patarėjas, valstiečių liaudininkų deleguotas užsienio reikalų ministras G.Kirkilo Vyriausybėje ir kt. Fizikas, Kovo 11-osios akto signataras, buvęs ambasadorius.

Savybės: diplomatiškumas.

Dainida Valsiūnaitė, 34 m.

A.Valinsko atstovė ryšiams su visuomene, yra dirbusi LRT atstove spaudai, A.Brazausko Vyriausybėje, Petro Auštrevičiaus rinkimų štabe. Jai teko stebėti rinkimus egzotiškuose ir "karštuose" pasaulio kraštuose. Jaučia silpnybę kazino, bet tikina esanti "sveikai ir realistiškai" azartiška. Jos vyras - nekilnojamojo turto agentūros vadovas Arūnas Strolis, pasižymėjęs tuo, kad nelegaliai prie Asvejos pastatytą pirtelę, atėjus griovėjams, mėgino apginti savo kūnu.

Savybės: optimizmas, konkretumas.

Egidijus Rumbutis, 35 m.

Teisininkas, Seimo ir prezidentūros tarnautojas nuo 2000-ųjų. Buvo ir dviejų A.Valinsko pirmtakų - Artūro Paulausko bei V.Muntiano - patarėjas. Su A.Paulausku dirbo ir Aplinkos ministerijoje, kai buvo griaunama A.Valinsko patarėjos D.Valsiūnaitės vyro A.Strolio nelegali pirtis. Parlamento vadovo komandoje tvarko dokumentus, seka posėdžius.

Savybės: objektyvumas.

Draugai

Arūnas Burkšas

A.Valinsko siūlytas kandidatas į aplinkos ministrus, bet "prastumtas" tik į Klaipėdos apskrities viršininkus. Seimo pirmininko bičiulis iš Nidos, kurioje tvartelį neteisėtai perstatė į vasarnamį.

Gediminas Kazlauskas

TPP deleguotas aplinkos apsaugos ministras. Vadovavo bendrovei "Merko statyba". Ji ir kitos statybų įmonės buvo dosniausios A.Valinsko suformuotos politinės jėgos rinkimų kampanijos rėmėjos. Statybų verslo atstovai Seimo pirmininkui akivaizdžiai turi įtakos.

Žilvinas Žvagulis

Lygiomis dalimis drauge su A.Valinsku valdo žlungantį verslą Karibų jūros saloje.

Vincas Babilius

TPP siūlytas kandidatas į aplinkos ministrus, Seimo narys, dirbęs A.Valinsko verslo įmonėje.

Aivaras Kriaučiūnas

A.Valinsko bičiulis, TPP narys ir verslo partneris, drauge valdantis bendrovę "Vikki".

Marijus Mikutavičius

Senas A.Valinsko draugas, žinomas žurnalistas, dainininkas, televizijos žvaigždė.

Egidijus Kūris

Buvęs Konstitucinio Teismo pirmininkas, A.Valinsko vadinamas mokytoju. Teigiama, kad jis Seimo pirmininkui gali daryti stiprią įtaką, bet tokia sąsaja yra veikiau spekuliacinė. Nepatvirtino, ar su A.Valinsku šiuo metu dar tęsia draugystę.

Inga Valinskienė

Seimo pirmininko žmona, parlamentarė. Profesiją visiškai pakeitusiam A.Valinskui ji yra labai svarbi atrama.

Prodiuseriai, aktoriai, žvaigždės

Jogaila Morkūnas, Gytis Daugėla, Vytautas Šapranauskas ir kiti.

Organizacijos

"Respublikos leidiniai"

Vito Tomkaus leidžiami dienraščiai rodo simpatijas A.Valinskui. Pastarasis "Respublikai" yra sumokėjęs dešimtis tūkstančių litų už paslėptą reklamą. Darbo metu lankėsi leidėjo namuose.

"VP grupė"

Nuo pat A.Valinsko vadovaujamos partijos įkūrimo TPP buvo siejama su šia didžiausia šalies privačia bendrove. TPP vadinta "Maximos" projektu, tačiau šios sąsajos neparemtos įrodymais.

Socialdemokratų partija

Didelę dalį A.Valinsko komandos sudaro socialdemokratams artimi žmonės, todėl ši partija gali daryti Seimo pirmininkui įtaką.

Liberalų ir centro sąjunga

Liberalcentristams priklausė dalis dabartinių TPP narių.