Siūlys tapti garbės pirmininke

Dabartinei pirmininkei R.Karbauskis siūlo suteikti garbės pirmininkės vardą. Anot verslininko, tai jos neeliminuotų iš partijos veiklos: "Mes neturime stipresnio žmogaus nei profesorė. Aš pasiūlyčiau ją įrašyti pirmąją partijos sąrašuose. Ji puikiai tiktų kandidatuoti į Europos Parlamentą ar net prezidentus. Tačiau išlikti partijos pirmininke jai trukdo KGB šleifas ir "kunigaikštienės" titulai." R.Karbauskis neabejoja, jog suvažiavimas bus rinkimų.

Skeptiškai vertina R.Karbauskį

K.Prunskienė prisipažino - jai ne tas pats, kas stos prie partijos vairo. Kaip lyderius ji įsivaizduoja Ignalinos merą Bronį Ropę ar europarlamentarą Gintarą Didžioką. R.Karbauskį profesorė vertina atsargiai ir teigia žinanti, jog nemažai partijos kolegų norėtų ją matyti partijos pirmininke kiek galima ilgiau.

Apie R.Karbauskio atvirą norą tapti partijos pirmininku atsiliepė santūriai: "Užimti postą - formalumas, tačiau dalyvauti politikoje visais lygiais R.Karbauskiui bus sunku." Ji skeptiškai įvertino ir R.Karbauskio siekį partiją atgręžti veidu į ūkininkus ir žemdirbius: "Mes atstovaujame visiems žmonėms ir nesame ūkininkų profsąjunga." K.Prunskienė taip pat tvirtino nesupratusi R.Karbauskio siekio primesti jai garbės pirmininkės titulą: "Tapti garbės pirmininke turėtų būti tik mano apsisprendimas - be kitų įtakos."

Vyksta kova

Ignalinos meras B.Ropė kaip partijos pirmininkas įtiktų ir R.Karbauskio, ir K.Prunskienės šalininkams, tačiau jis iki šiol atsisakė prisiimti partijos pirmininko naštą. Meras LŽ prasitarė, kad tapti partijos pirmininku jam siūloma dar ir dėl jo užimtumo - esą manoma, kad jis atsisakytų. "Jei sutikčiau? Tuomet gal niekas ir nesiūlytų", - juokavo B.Ropė.

LVLS narė Laima Mogenienė tiki, kad K.Prunskienė taip paprastai spaudimui nepasiduos. Jei suvažiavime bus nuspręsta perrinkti valdybą, profesorė turėtų kelti savo kandidatūrą. Anot L.Mogenienės, abu politikai susikūrė gana prastus įvaizdžius, kurie gali sutrukdyti laimėti partijos narių simpatijas. K.Prunskienė - labai valdinga, partiją laikanti po savo padu. R.Karbauskis - vienas stambiausių ūkininkų, verslininkas, siekiantis savo asmeninių tikslų.

LVLS valdybos pirmininkas Viktoras Rinkevičius apibendrino, kad dauguma partijos narių nori kitos valdybos. Tačiau dauguma permainas partijoje įsivaizduoja be R.Karbauskio ar K.Prunskienės. V.Rinkevičius mano, kad apie partijos byrėjimą kalbėti dar nėra pagrindo, tačiau kova vyksta: K.Prunskienė nepageidaujama dėl pralaimėtų rinkimų, o R.Karbauskis vertinamas dviprasmiškai dėl bandymų pakenkti partijai per rinkimus.