Kaip BNS sakė prezidento patarėjas užsienio politikos klausimais Alvydas Medalinskas, R.Paksas posėdyje išdėstys savo poziciją dėl Lietuvos indėlio sprendžiant Irako krizę, taip pat - Lietuvos prisidėjimo prie karinių veiksmų.

Premjeras Algirdas Brazauskas savaitės pradžioje žurnalistams sakė pasiūlęs keletą temų įtraukti į posėdžio darbotvarkę, tačiau jų neatskleidė.

Prezidento vadovaujamą Valstybės gynimo tarybą sudaro ministras pirmininkas A.Brazauskas, Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas, krašto apsaugos ministras Linas Linkevičius ir kariuomenės vadas generolas majoras Jonas Kronkaitis.

Į VGT posėdžius paprastai kviečiami Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Alvydas Sadeckas, Valstybės saugumo departamento generalinis direktorius Mečys Laurinkus, vidaus reikalų ministras Juozas Bernatonis.

Pagal VGT įstatymą, prezidento sprendimu į posėdžius gali būti kviečiami ministrai, valstybės institucijų vadovai, jų atstovai ar kiti asmenys.

Trečiadienį savo dekretu R.Paksas nustatė, kad VGT posėdžiuose nuolat dalyvauja užsienio reikalų ministras Antanas Valionis, prezidento patarėjai nacionalinio saugumo ir užsienio politikos klausimais Remigijus Ačas ir A.Medalinskas.