„Kviečiame prisijungti ir kitų frakcijų atstovus, laukiame socialdemokratų, lenkų, tam tikrų ženklų matome net iš „tvarkiečių“ pusės“, - penktadienį žurnalistams pareiškė V. Navickas.

Penktadienį registruotą interpeliaciją merui pasirašė 25 tarybos nariai, dar vieną parašą dokumento autoriai teigia gavę elektroniniu paštu iš Ženevoje šiuo metu esančio tarybos nario Dainiaus Pūro (LRLS).

Nepasitikėjimą J. Imbrasu pareiškė 10 konservatorių, 10 liberalcentristų, trys „nepriklausomieji“ ir tiek pat Liberalų sąjūdžio atstovų.

Dokumento nepasirašė LRLS frakcijos narys Vidmantas Martikonis, kuriam už palaikymą verčiant J. Imbrasą siūlomas naujojo mero pavaduotojo postas.

Dar du vicemerus naujoji dauguma planuoja rinkti iš LiCS frakcijos, o ketvirtojo mero pavaduotojo postą siūlo socialdemokratams (LSDP), jeigu šie prisidėtų prie koalicijos.

LSDP Vilniaus skyriaus taryba pirmadienį spręs, ar miesto savivaldybėje susidėti su dešiniaisiais.

J.Imbrasas: žaidimams yra sporto salės

Opozicija interpeliacijos dokumente teigia, kad meras J. Imbrasas nesprendžia vilniečiams aktualių problemų, naudojasi jam suteiktais įgaliojimais bei resursais tik savo partijos naudai, pataikauja tam tikroms verslo ir interesų grupėms.

„Mane verčia jau dvejus metus, tačiau kol kas aš neišgirdau nė vieno rimto kaltinimo. Jeigu tai daroma tik dėl sportinio intereso, tai noriu pasakyti, kad tarybos salė nėra sporto salė, sporto salių mieste yra daug, tegul ten ir žaidžia savo žaidimus“, - žurnalistams penktadienį pareiškė J. Imbrasas.

Pagal savivaldos įstatymą, meras ir jo pavaduotojai netenka savo įgaliojimų prieš terminą, jeigu ne mažiau kaip trečdalis visų tarybos narių pareiškia nepasitikėjimą jais, o savivaldybės taryba priima sprendimą atleisti merą ar pavaduotoją ir už tokį sprendimą balsuoja ne mažiau kaip pusė visų tarybos narių.

Jeigu sprendimas atleisti merą, mero pavaduotoją dėl nepasitikėjimo nepriimamas, šį klausimą pakartotinai svarstyti galima tik po pusės metų.

Vilniaus savivaldybės taryboje yra 51 tarybos narys.