Kauno rajono savivaldybės Kontrolieriaus tarnyba išsiaiškino, kad 2007-ųjų pabaigoje skelbiant konkursą langams įsigyti, į jį pakviestos dalyvauti tik 3 kompanijos. 2 iš jų net nėra langų gamintojos. Konkursą laimėjo UAB "Rodiklis", nepateikusi reikiamų dokumentų, įrodančių, kad gali teikti langų gaminimo, pirkimo ir montavimo paslaugas. Bendrovės raštuose aiškinama, kad langus ji įsigis iš UAB "Sabonio klubas ir partneriai". Beje, pastaroji ir buvo vienintelė konkurse dalyvavusi langų gamintoja, kuri oficialiai pateikė didžiausią kainą.

"Kuriozas! Konkursą laimi įmonė, neturinti jokių sąsajų su langų gamyba ir montavimu. Tačiau ji įsipareigoja pateikti kito konkurso dalyvio brangiausią produkciją už geriausią kainą", - Viešųjų pirkimų konkurso niuansais stebėjosi Kauno rajono tarybos narys Artūras Orlauskas.

"Manome, kad UAB "Rodiklis", UAB "Rūdupis" bei UAB "Sabonio klubas ir partneriai" galėjo pateikti suderintus konkursinius pasiūlymus iš anksto nustatydamos būsimą konkurso laimėtoją", - taip tvirtinama Kauno rajono savivaldybės Kontrolieriaus tarnybos pateiktoje ataskaitoje.

Už beveik 600 tūkst. litų buvo pakeista tik dalis keturių aukštų Kauno rajono savivaldybės pastato langų. Visas jų plotas siekė 637,59 kvadratinius metrus. Tai reiškia, kad vienas kvadratinis metras plastikinio lango savivaldybei kainavo 908 litus. Kontrolieriams peržiūrėjus langų gamintojų interneto tinklalapius paaiškėjo, kad už analogiško gaminio kvadratinį metrą prašoma 280-450 litų.

"Negalime komentuoti atlikto tyrimo rezultatų, nes visa medžiaga perduota Ekonominių nusikaltimų tyrimų tarnybos pareigūnams", - LŽ sakė kontrolierė Vida Marta Kruopienė. Jos pasirašytose išvadose tvirtinama, jog patikrinus Kauno rajono savivaldybės administracinio pastato remonto darbus, nustatyti galimi nusikalstamos veikos požymiai.