Laukiama, kad šį kartą mitinge dalyvaus daugiau nei 20 tūkst. žmonių iš visų Lietuvos miestų.

„Smulkieji verslininkai labai gerai žino šią aikštę: prieš 10 metų čia vyko mūsų bado akcijos. Todėl ir dabar sakome žmonėms, kad apsirengtų šilčiau, apsiautų taip, kad kojos neperšlaptų, nes ten yra drėgna“, - DELFI teigė Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos (LSVPA) pirmininkė Zita Sorokienė.

Mitingo organizatoriai viliasi, kad kitą savaitę dar spustels šaltukas ir mitingo vieta nepavirs klampyne.

Mitingas gali būti atšauktas

Z. Sorokienė trečiadienį DELFI pareiškė, kad mitingas dar gali būti atšauktas, jeigu Vyriausybė šiandien arba vėliausiai rytoj patenkins smulkiųjų verslininkų reikalavimus.

„Ūkio ministras šiandien turėtų perduoti Vyriausybei mūsų parengtą memorandumą. Jeigu jis bus pasirašytas toks, koks yra, mes mitingo atsisakysime. Vėliausiai tai turi būti padaryta rytoj, nes dar vėliau mes jau nepajėgsime žmonių sulaikyti“, - sakė mitingo organizatorė.

Smulkieji verslininkai reikalauja peržiūrėti mokestinius įstatymus, atšaukti sprendimą dėl kasos aparatų naudojimo turguose, nenaikinti verslo liudijimų.

DELFI primena, jog Vilniaus miesto savivaldybė leido LSVPA vasario 3 dieną 12 val. mieste surengti dar vieną mitingą. Mitinguotojai norėjo rinktis Katedros aikštėje, jiems buvo siūlomos vietos prie Sporto rūmų ar Vingio parke, tačiau galiausiai buvo išduotas leidimas mitinguoti aikštelėje prie Seimo rūmų.

Savivaldybė kartu su policija žada paruošti vietą mitingui: išrauti prie aikštelės įvažiavimų esančius automatinius užtvarus, vielas, kuriomis suskirstyta aikštelė. Vėliau viską žadama grąžinti į vietą. Skaičiuojama, kad miestui tai gali kainuoti apie 50 tūkst. litų.

Mitingo metu planuojama uždaryti aplinkines maisto prekių parduotuves bei degalines, kad mitinguotojai negalėtų įsigyti alkoholinių gėrimų.