Vilniaus apygardos teismas pernai pavasarį nustatė, kad A. Zuokas ir bendrovės "Rubicon Group" vadovai Andrius Janukonis bei Darius Leščinskas siūlė V. Drėmai didelės vertės projektavimo sandorį ir sumokėjo 45 tūkst. litų, siekdami jo balso per 2003 metais vykusius mero rinkimus. Už tai skirta 12,5 tūkst. litų bauda.

A. Zuokas savo kaltę neigia ir pateikė kasacinį skundą Aukščiausiajam Teismui. Antradienį surengtame teismo posėdyje politiko advokatas prašė teismo prie bylos medžiagos prijungti žurnale "Ekstra" paskelbtą straipsnį, kuriame paviešintos galimo A. Zuoko ir V. Drėmos pokalbio detalės. Iš šio pokalbio galima daryti prielaidą, kad V. Drėmai buvo siūlytas didelis kyšis, kad jis liudytų prieš A. Zuoką. A. Zuokas yra sakęs, kad teismai iki šiol sąmoningai neišsireikalavo iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) jo ir V. Drėmos pokalbių įrašų.

Politikas ir jo advokatas teisme sakė, kad šį straipsnį ir galimus įrašus reikia išanalizuoti. "Būtų logiška išnagrinėti visas detales, nes jos susijusios su šia byla", - sakė A. Zuokas.

Prokuroras su tokiu prašymu nesutiko, tvirtindamas, kad pokalbis, jei jis buvo tikras, galėjo vykti gerokai vėliau nei 2003 metais, kai A. Zuokas nusikalto. Be to, anot prokuroro, straipsnio medžiaga nesusijusi su nagrinėjama byla.

Aukščiausiasis Teismas, pasitaręs vietoje, A. Zuoko ir jo advokato prašymą atmetė.

A. Zuokas prašo Aukščiausiojo Teismo bylą grąžinti nagrinėti iš naujo. Kasacinį skundą Aukščiausiajam Teismui yra pateikusi ir Generalinė prokuratūra. Kaltintojų teigimu, A. Zuokas turėtų būti pripažintas kaltu ne dėl bandymo papirkti, bet dėl baigto nusikaltimo - papirkimo. Prokurorai taip pat siekia, kad bauda A. Zuokui būtų padidinta iki 18 tūkst. 750 litų.