Tai paskelbta pirmadienį per Seimo Nuosaikiųjų (konservatorių) frakcijos susitikimą su Vidaus reikalų ministerijos pareigūnais.

Kaip pranešė Nuosaikiųjų frakcijos atstovas spaudai Albinas Pilipauskas, į posėdį buvo kviestas vidaus reikalų ministras Česlovas Blažys, tačiau neatvyko nei jis, nei kiti VRM vadovai - politiniai pareigūnai.

Teisėsaugai atstovavo policijos generalinio komisaro pavaduotojas Vytautas Grigaravičius ir vyresnioji inspektorė Rūta Jašinskienė.

Frakcijos nariai domėjosi, kokių priemonių imasi VRM, užkertant kelią narkotikų platinimui mokyklose, laisvalaikio centruose, diskotekose.

Anot pranešimo, frakcijos nariai ypač susirūpino dėl to, kad narkotikai jau platinami ir pradinėse mokyklų klasėse, o kai kada - tarpininkaujant net policijos pareigūnams. Platinimui dažnai pasirenkami nepilnamečiai.

Seimo nariai informuoti, kad iki pastarojo meto narkotikus Lietuvoje gamino bent trys gamyklos, turinčios kompiuterizuotas technologijas.

Pasak Policijos departamento, metinė narkotinių medžiagų apyvarta Lietuvos juodojoje rinkoje siekia 300 mln. litų.

Tačiau kovai su šiais nusikaltimais specializuojasi mažiau nei 40 pareigūnų.

Nuosaikiųjų frakcijos narė Nijolė Oželytė, atsižvelgdama į tai, kad atsakomybė už narkotikų platinimą pernelyg švelni, užregistravo Baudžiamojo kodekso pataisą, kuria siūloma už pakartotinį narkotikų platinimą bausti laisvės atėmimu nuo 20 metų iki gyvos galvos.

V. Grigaravičiaus teigimu, narkotinių medžiagų apyvarta auga, o bandant įvilioti naujus vartotojus, narkotikai parduodami beveik pusvelčiui.

Anot frakcijos pranešimo, VRM atstovavę pareigūnai negalėjo pateikti informacijos, kokiu priemonių imasi valstybė, kovodama su šiais nusikaltimais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją