Todėl praėjusių metų gruodžio 2 dieną V. Budnikui paskelbtas nepalankus Vilniaus apygardos teismo sprendimas iš esmės likto nepakeistas. Vyriausiojo administracinio teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Po nepalankaus teismo sprendimo V. Budnikas nenoriai bendravo su žurnalistais. "Kokie čia komentarai?! Visi komentarai bus po Strasbūro",- pareiškė buvęs vaistų kontrolierius, leisdamas suprasti, kad ketina kreiptis į Europos žmogaus teisių teismą.

2002 metų rugpjūčio 13 dieną sveikatos apsaugos ministras Konstantinas Romualdas Dobrovolskis V. Budniką atleido už tarnybinius nusižengimus - už tai, kad jis pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

Ministras rėmėsi žinybinės komisijos išvadomis ir Specialiųjų tyrimų tarnybos pateiktais duomenimis, kad V. Budnikas nevengė patekti į viešųjų ir privačių interesų konfliktą. Praėjusių metų liepos-rugpjūčio mėnesiais V. Budnikas atostogavo Norvegijoje ir Astrachanėje su dviejų farmacijos firmų vadovais už šių kompanijų lėšas. Ministerijos požiūriu, neišvengęs abejotinų kontaktų su šių firmų atstovais, V. Budnikas galėjo priimti sprendimus, kurie naudingesni firmoms, o ne valstybei.

V. Budnikas šią ministerijos nuostatą atkakliai neigė ir tvirtino, kad už žvejybą užsienyje vėliau susimokėjo pats. V. Budniko prašymu Vyriausiojo administracinio teismo posėdyje liudytoju buvo apklaustas buvęs Šveicarijos kompanijos "Novartis Pharma Servines Inc." atstovybės Lietuvoje darbuotojas Aidas Kudarauskas bei didmenine vaistų prekyba besiverčiančios firmos "Marino Baltic Farmaceutics" direktorius Laisvūnas Ražanskas. Tačiau ir šių liudytojų parodymai teisėjų požiūrio į abejotinus V. Budniko kontaktus nepakeitė.

Vis dėlto Vyriausiasis administracinis teismas kiek pakoregavo pirmosios instancijos teismo sprendimą - iš motyvų išbraukta ta dalis, kurioje teigiama, kad V. Budnikas 2002 metų sausio-birželio mėnesiais naudojosi tarnybiniu automobiliu asmeniniais tikslais. Teisėjų kolegijos manymu, ministerija nepateikė įrodymų, kad minimos V. Budniko kelionės tikrai nebuvo susijusios su tarnyba.