Ministras pageidauja, kad Lietuvos policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas nedelsiant parengtų įsakymą, kuris įpareigotų visas policijos įstaigas - nuo Policijos departamento iki teritorinio policijos komisariato - nuolat organizuoti netikėtas policijos pareigūnų blaivumo patikras, pranešė ministerija.

"Nenormalu, kad tie, kuriems patikėta saugoti viešąją tvarką, vairuoja transporto priemones neblaivūs, o neretai ir sukelia eismo įvykius, kuriuose žmonės patiria materialinius nuostolius, žalojama jų sveikata, o kartais net ir prarandamos gyvybės", - sako R.Palaitis.

Pungėje nuosavą automobilį tarnybos metu vairavęs stipriai įkaušęs policininkas sukėlė avariją.

Apie 10 val. 25 min. pirmadienį A.Jucio gatvėje įvykusios avarijos kaltininkui buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis - net 2,97 promilės alkoholio.

Plungės rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus 34 metų tyrėjo Sauliaus Štulpino vairuojamas automobilis ,,Renault Megane Scenic" atsitrenkė į priekyje važiavusį ir prieš pėsčiųjų perėją vaiko sustojusį praleisti automobilį "Ford Puma".

Pasak Policijos departamento, eismo įvykio žmonės nenukentėjo, buvo apgadintos abi mašinos.

Dėl įvykio atliekamas tarnybinis patikrinimas, gali būti, kad pareigūnas bus atleistas iš darbo, nes ne pirmą kartą prie vairo įkliūna girtas.

2004-ųjų vasaros savaitgalį S.Štulpinas neblaivus nesuvaldė taip pat nuosavo automobilio, išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su kitu automobiliu.

Tada policininkui taip pat buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis - jo kraujyje rasta 2,81 alkoholio promilės.

Po tarnybinio patikrinimo kriminalistas iš darbo policijoje buvo atleistas. Tačiau pareigūnas kreipėsi į teismą ir šis jį grąžino į tarnybą.

Teismas savo sprendimą motyvavo tuo, kad S.Štulpinas avariją, kurioje žmonės nenukentėjo, padarė ne tarnybos metu ir vairavo nuosavą automobilį.

"Laimė, autoįvykyje nenukentėjo žmonės, tačiau dar kartą pamintas pareigūno vardas ir šešėlis mestas ant visos policijos sistemos, - sakė ministras R.Palaitis. - Ypač neramina tai, kad šis pareigūnas sulaikomas neblaivus už vairo jau antrą kartą.

Jis apgailestauja, kad pirmą kartą sulaikyto neblaivaus ir iš darbo atleisto pareigūno S.Štulpino teismas pasigailėjo ir grąžino jį į pareigas.

Ministras R.Palaitis antradienį telefonu kalbėjosi su Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato, kuriam pavaldi Plungės policija, vadovu Alfonsu Motuzu ir paprašė griežčiausiai įvertinti pareigūno veiksmus.

Viršininkas A.Motuza informavo, kad jau pradėtas tarnybinis patikrinimas ir dar šią savaitę

pareigūno S.Štulpino veiksmai bus įvertinti.

Ministras ragina ir kitų statutinių įstaigų vadovus akyliau stebėti, ar pareigūnai tarnybą eina blaivūs, nes, išaiškėjus panašiems faktams kitose įstaigose, to paties bus reikalaujama ir iš šių įstaigų vadovų.