„Interpeliacijos tekstas senas, nes bėdos tos pačios. Tiesiog pasikeitė kai kurie tarybos nariai, kiti
frakcijas, todėl reikia susirinkti parašus iš naujo“, - antradienį DELFI teigė Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcijos narys Gintautas Babravičius.

„Po Naujųjų metų mus tiesiog užplūdo nepasitenkinimo pliūpsnis dėl prasto dabartinės valdžios ir administracijos darbo. Nebegalima daugiau kęsti akivaizdaus protekcionizmo, kai vieniems gyventojams, verslo subjektams uždegama žalia šviesa, o kitiems yra kliudoma“, - piktinosi Tėvynės sąjungos (TS) frakcijos atstovas Vidas Urbonavičius.

Vilniaus meras, „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos atstovas J. Imbrasas DELFI pareiškė jau pabodęs girdėti kalbas apie jam ruošiamą interpeliaciją: „Opozicija mane verčia jau dvejus metus. Panašu, kad jie daugiau ir neturi ką veikti“.

DELFI primena, jog sostinės savivaldybės opozicija praktiškai nuo pat tarybos kadencijos pradžios rengiasi versti J. Imbrasą iš pareigų, tačiau jai nepavyksta surinkti daugumos tarybos narių parašų po interpeliacijos tekstu.

Neoficialiais duomenimis, antradienį interpeliacijos tekstą jau buvo pasirašę 18 tarybos narių. Nemažai sostinės politikų šiuo metu atostogauja užsienyje, todėl daugiau parašų tikimasi surinkti kitą savaitę.

Vilniaus miesto taryboje iš viso yra 51 narys.