„Kol kas nesvarstysime klausimo dėl kardomosios priemonės pakeitimo, tačiau priimu nutartį kaltinamąją atvesdinti", - pirmadienį paskelbė baudžiamąją bylą turėjęs nagrinėti teisėjas Artūras Pažarskis.

Melu kaltinama G. Vitienė teismo posėdyje nepasirodė, nes jai nebuvo įteiktas šaukimas. Tiesa, apie bylos nagrinėjimą moteris žinojo, bet esą su kūdikiu išvyko pas gydytojus. Jos advokatas Rimas Andrikis teismui aiškino, kad vizitai pas medikus yra susiję su pareigūnų pradėtu baudžiamuoju persekiojimu.

„Nemanau, kad šis posėdis yra aukščiau jos ir vaiko interesų", - R. Andrikis aiškino, kad naujoji valdžia jaunoms motinoms suteikė galimybę vaikais rūpintis iki trejų metų, todėl esą nereikėtų skubėti paskirti kitą posėdį.

Valstybinį kaltinimą palaikanti Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorė Nijolė Frolova atkreipė dėmesį, kad teismo posėdžio metu vaiku galėtų pasirūpinti jo tėvas, o blogiausiu atveju – ir Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojai.

Vis dėlto, teisėjas bylos nagrinėjimą nusprendė atidėti iki kovo 10-osios, kai G. Vitienę policijos pareigūnai turės atvesdinti į teismą.

DELFI primena, kad prokuratūros kaltinamajame akte nurodyta, jog 2006-aisiais G. Vitienė kaip liudytoja buvo iškviesta į apklausą Generalinėje prokuratūroje. Čia „darbietės" buvo klausiama, ar ji pasirašė penkiolika kasos išlaidų orderių, kuriuos prokurorai išėmė per kratą DP centrinėje būstinėje.

Ikiteisminio tyrimo metu G. Vitienė tikino negalinti prisiminti bei garantuoti, kad būtent ji pasirašė prokurorų parodytus buhalterinius dokumentus. Tą patį ji pareiškė ir pakartotinėje apklausoje, todėl buvo paskirta psichiatrinė ekspertizė.

Pasak prokurorės, jos metu nebuvo nustatyta jokių G. Vitienės atminties sutrikimų.

Kasos išlaidų orderius ištyrę ekspertai nustatė, kad juos užpildė ir pasirašė L. Graužinienės padėjėja, todėl šiai buvo iškelta baudžiamoji byla.

„Iki šiol nesu garantuota, kad ant kasos išlaidos orderių yra mano parašas, - teisme yra sakiusi G. Vitienė. – Taip, parašai yra panašūs, tačiau aš kasdien daug dokumentų pasirašau".

Ikiteisminio tyrimo metu „darbietė" kategoriškai aiškino, jog buhalterinių dokumentų nepasirašinėjo.

Už melagingų parodymų davimą G. Vitienei gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų.