Tvirtindami, kad tai ne jų darbas, ekspertai dabar jau atsisako saugoti dėl neaiškios priežasties mirusiųjų palaikus bei išduoti mirties liudijimus.

„Mes vykdome savo funkciją, kuri mums yra deleguota valstybės. Tai yra mokslas, mokymas ir ekspertizė“, – teigia M. Romerio universiteto Teismo medicinos instituto direktorius Alvydas Pauliukevičius.

Klaipėdos apskrities rajonų savivaldybės teigia, kad mirusiųjų palaikus saugoti turi teismo ekspertai ir tai esą numato teisės aktai.

„Direktoriaus A. Pauliukevičiaus įsakymu yra patvirtintos vidaus darbo tvarkos taisyklės, kuriose yra numatyta, kad institutas organizuoja palaikų priėmimą visą parą,tiria ir saugo pagal teisėse numatytus aktus“, – teigia Kretingos savivaldybės gydytoja Vanda Verbutienė.

Pasak valdininkų, „Aternai“ už palaikų saugojimą taip pat turėtų sumokėti pats institutas.

„Vyriausybė,kuri yra šito universiteto steigėja, turi susirūpinti ir padėti gauti lėšų, jei jam jų neužtenka. kad Tai valstybinė institucija,biudžetinė įstaiga, gananti biudžeto lėšas“, – mano Klaipėdos savivaldybės gydytoja Janina Asadauskienė.

2007-aisiais Vyriausybė priėmė nutarimą išnagrinėti galimybę mirusiųjų kūnų saugojimo ir vežimo funkciją priskirti savivaldybėms ir paruošti teisės aktus. Tam sudaryta speciali komisija.

Kol komisija vis dar sprendžia šį rebusą, o rūpinimusi mirusiųjų palaikais kratosi visos institucijos, dėl neaiškios priežasties mirę asmenys ekspertizei iš Klaipėdos apskrities vežami į Tauragę ir Telšius.