Lyginant su Vakarų Europa, daugelis miestų Rytuose gavo mažesnius reitingus, daugiausia dėl didelio nusikalstamumo ir neefektyvios teisėsaugos sistemos. Saugiausiais miestais laikomi Slovakijos sostinė Bratislava ir Slovėnijos sostinė Liubliana, gavusios 56 vietą ir 104,5 taško.

Vilnius trečią vietą dalijasi su Čekijos sostine Praha. Talinas šiame tyrime gavo 82 vietą ir 96 taškus. Pavojingiausiu Rytų ir visos Europos miestu pripažinta Maskva, kuri tegavo 184 poziciją ir vos 48,5 taško.

Saugiausiu pasaulio miestu pripažintas Liuksemburgas, gavęs 133,5 taško reitingą. Antra vieta buvo skirta Suomijos sostinei Helsinkiui, kuris ją pasidalijo su trimis Šveicarijos miestais Ciūrichu, Ženeva ir Bernu bei Singapūru - visi jie gavo po 126,5 taško.

Pakankamai saugiais laikomi ir Japonijos miestai, devyni jų dalijasi 7 pozicija ir 122 taškų reitingų. Miestų saugumas buvo vertinamas pagal nusikalstamumo lygį, teisėsaugos efektyvumą ir vidaus stabilumą, socialinę ir ekonominę infrastruktūrą ir visuomeninio transporto padėtį.

Miestai lyginami pagal Niujorką, kuris turi 100 taškų reitingą. Duomenys buvo renkami 2002 metų rudenį. Miestų saugumas analizuojamas bendrai tiriant gyvenimo kokybę 215 pasaulio miestų.

Nesaugiausiu pasaulio miestu žmonėms buvo pripažintas Centrinės Afrikos Respublikos sostinė Bangis, kuris tegavo 21,5 taško. Po 2001 metų perversmo miestas tebėra labai pavojingas. Nesaugu yra ir Abidžane bei Brazavilyje, kur nesibaigia pilietiniai neramumai, siautėja nusikalstamumas bei nefunkcionuoja teisėsauga.

Prie nesaugiausių pasaulio miestų priskiriama ir Irako sostinė Bagdadas.

"Mercer Human Resource Consulting" yra viena įtakingiausių pasaulio sociologijos konsultacinių kompanijų, turinti daugiau nei 13 tūkst. darbuotojų 40 valstybių visame pasaulyje.