Šalies vadovas paskelbė, kad jo visuomeniniu patarėju bus Dailis Barakauskas, taip pat konsultuos Eugenijus Maldeikis, Jonas Lionginas bei Egidijus Skarbalius.

Prezidentas dėl šių asmenų skyrimo patarėjais dekretų dar nėra pasirašęs. „Lietuvos ryto" žiniomis, jau yra suabejota, ar verta formalizuoti parlamentarų veiklą Prezidentūroje.

Pasak J.Razmos, Konstitucijoje vienareikšmiškai nustatyta, kad Seimo nario pareigos, išskyrus jo pareigas Seime, nesuderinamos su jokiomis kitomis pareigomis valstybės tarnyboje.

Konservatoriaus teigimu, visuomeninio patarėjo pareigos nuo etatinių skiriasi tik tuo, kad už savo darbą visuomeninis patarėjas negauna atlyginimo ir nesukuria teisinių santykių dėl socialinių garantijų bei darbo drausmės.

Taigi patarėjais tapę Seimo nariai pažeistų Konstitucijoje įtvirtintą valdžių atskyrimo principą. Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas vakar pareiškė, kad jam taip pat kelia abejonių, ar patarėjais paskirtų parlamentarų mandatai nebus suvaržyti.

Tačiau A.Salamakinas aiškaus atsakymo kol kas neturėjo.