Pats R.Mikšys sako iki šiol neprašęs didesnio atlyginimo, o apie jį užsiminė tik tada, kai įmonė tapo pelninga. Direktorius minėjo, jos oro uostas šiuos metus baigė su daugiau nei 300 tūkst. litų pelnu. Anksčiau įmonė dirbo nuostolingai. "Įmonė pradėjo sklandžiau veikti", - į klausimą, kaip atsitiko, kad staiga įmonė tapo pelninga, atsakė direktorius ir pridūrė, jog jam, tarsi laivo kapitonui, atlyginimas buvo padidintas paskutiniam iš įmonės darbuotojų.

Šiaulių oro uostas gerokai atsigavo per šiuos metus išplėtojęs gyvulių skraidinimo į užsienį verslą. Ypač išgarsėjo į Izraelį keliaujantys jauni veršiukai, skirti košeriniam maistui. Įmonės vadovas tikisi, kad oro uostas užsiims ne vien tokia veikla: "Žmonių skraidinimas yra prestižinis dalykas. Be to, mūsų oro uostas gali priimti ir didžiausius, 400 tonų sveriančius orlaivius".

Beje, atlyginimas padidintas ne tik įmonės direktoriui, bet ir jo pavaduotojams bei vyriausiajam buhalteriui. Tiesa - jų atlyginimai bus 10-20 procentų mažesni, negu vadovo.

Šiaulių miesto tarybos narys Vaclovas Vingras patikslino, kad sprendimas nebuvo iš piršto laužtas. Tai nėra tyčiojimasis iš diržų susiveržimo politikos. V.Vingras teigė, jog "Šiaulių oro uosto" vadovo - vienintelio iš devynių miesto savivaldybės įmonių - atlyginimas per pastaruosius trejus metus nebuvo peržiūrimas. Pernai tarybos sprendimu buvo nustatyti visų savivaldybės įmonių vadovų, išskyrus oro uosto direktorių, atlyginimai.

"Mes anksčiau ar vėliau turėjome suvienodinti visų savivaldybės įmonių vadovų atlyginimus. Visose įmonėse taip pat veikia vienoda premijavimo ar priedų skyrimo tvarka. Kodėl oro uosto vadovas turi gauti mažiau, jei jo vadovaujama įmonė šiemet dirbo pelningai. Tiesa, dar dokumentų savo akimis nemačiau, todėl negaliu to šimtu procentų garantuoti."

Dar nepatvirtintais duomenimis, 2008-aisiais "Šiaulių oro uostas" dirbo pelningiausiai iš visų Šiaulių savivaldybei priklausančių įmonių. V.Vingras tikino, jog oro uosto pelnas nebus skiriamas minėtoms miesto reikmėms - tik oro uosto plėtrai. "Mano nuomone, mūsų oro uostas dar turi daug vietos augti. Pelnas greičiausiai bus grąžintas įmonei - jos veiklai plėtoti ir stiprinti", - sakė V.Vingras.