Apie tai, kad toks vakarėlis buvo surengtas DELFI patvirtino renginius organizuojančios įmonės „All events servis“ vadovė Kristina Mackevičienė, tačiau, jos teigimu, klientai nesutinka atskleisti, kuris konkretus atlikėjas ar atlikėjų grupė koncertavo vakarėlio metu.

DELFI žiniomis, TPP narė, parlamentarė D. Meiželytė Kauno termofikacijos elektrinės ir UAB „Energijos sistemų servisas“ vakarėlyje koncertavo gruodžio 29 d. Kaune esančiame restorane „Gralis“.

Pati parlamentarė sako nepamenanti, kokios įmonės vakarėlyje koncertavo, bet pripažįsta, kad gruodį, remiantis anksčiau pasirašytais kontraktais, dainuoti privačiuose vakarėliuose keliskart teko.

„Kiek pamenu, kažkokiems termofikacininkams dainavau, tačiau negalėčiau pasakyti nei kam jie priklauso, nei kieno tai įmonė. Niekada renginių metu nesidomėjau tų įmonių akcijų savininkų tautybe, tapatybe ar jų priklausymu kokiems nors koncernams, nesprendžiau - gigantai jie ar ne. Kai dainuoju, dainuoju žmonėms, o ne akcijų paketams“, - DELFI tvirtino D. Meiželytė.

Klausiama, ar etiška koncertuoti įmonės, kurios didžioji akcijų dalis priklauso „Gazprom“, Seimo narė tvirtina, jog jai yra tekę dainuoti įvairių specialybių, statuso bei išsilavinimo žmonėms bei įvairiausioms įmonėms, „tačiau niekada nekildavo klausimas etiška ar neetiška jiems dainuoti“.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas, socialdemokratas Algimantas Salamakinas sako, kad faktas, kam priklauso vienos iš vakarėlį užsakiusių įmonių akcijos, nėra etikos sargų tyrimo objektas, tačiau jis piktinasi, jog D. Meiželytė ir kitos buvusios šou verslo žvaigždės visiškai nesivaržo tęsti ankstesnio darbo.

„Vieną dieną vis tiek reiks priimti sprendimus dėl tų dainavimų. Yra įvairių nuomonių: vieni sako, kad tas dainavimas iš fonogramos yra joks ne kūrybinės veiklos elementas, o tik paprasčiausias biznelis. Antras dalykas, dainavimas tokiuose privataus kapitalo vakarėliuose, na irgi, tai yra pinigėlių „darymasis“, - sakė A. Salamakinas, ir apgailestavo, kad šou verslo atstovai nesidomi, kuri veikla su parlamentaro darbu suderinama, o kuri – ne.

Klausiamas, ar išties Seimo narė turėtų atsisakyti prieš Seimo rinkimus sudarytų kontraktų, A. Salamakinas pateikė verslininko pavyzdį – esą verslininkas gali būti sudaręs daugybę kontraktų penkeriems metams į priekį, tad būtų nenormalu, jeigu tapęs Seimo nariu jis ir toliau galėtų juos įgyvendinti.

„Kiekvienas Seimo narys kandidatuodamas parašė pasižadėjimą, kurį savo ranka pasirašė, kad iki priesaikos Seime nutrauks visus savo kontraktus, verslus, darbus – ką tik norite“, - DELFI sakė A. Salamakinas.

Tačiau Seimo etikos sargų vadas nesiėmė vertinti, ar koncertuodama Rusijos dujų koncernui „Gazprom“ priklausančioje įmonėje D. Meiželytė elgėsi etiškai. Pasak A. Salamakino, šį aspektą jis palieka vertini kitiems, nes Kauno termofikacijos elektrinė yra Lietuvoje registruota ir veikianti įmonė, tad akcijų priklausomybė yra ne toks svarbus dalykas.

DELFI primena, kad 99 proc. Kauno termofikacijos elektrinės akcijų priklauso Rusijos dujų koncernui „Gazprom“, po 0,5 proc. valdo UAB „Dujotekana“ ir JAV kompanija „Clement Power Venture“. UAB „Energijos sistemų servisas“ yra Kauno termofikacijos elektrinės operatorė.

L.Dinius: nieko blogo nematau

Seimo valdančiosios Tautos prisikėlimo partijos (TPP) frakcijos seniūnas Laimontas Dinius teigia nesąs informuotas apie kolegės parlamentarės D. Meiželytės koncertus privačios įmonės vakarėlyje, tačiau tuo pačiu teigė neįžvelgiąs tame nieko bloga.

"Dėl Seimo ar komitetų posėdžių lankomumo D.Meiželytei neturiu priekaištų, - pirmadienį BNS teigė L.Dinius. - Ji pareigingesnė už daugelį tų, kurie nedainuoja ir nesugeba nieko kito padaryti."

Tačiau seniūną nustebino klausimas, ar koncertavimas privačiuose vakarėliuose dera su Seimo nario pareigomis ir įvaizdžiu.

"Nejaugi norite Lietuvoje sukurti kastas? Norite pasakyti, kad yra profesijos, kurios palaimintos ir pašventintos? Jeigu buvęs žurnalistas, būdamas Seimo nariu, parašo kokį nors komentarą, tai galima daryti? O dainininko profesija blogesnė?" - retoriškai klausė dainininko duonos ragavęs L.Dinius.

Anot jo, galima būtų svarstyti D.Meiželytės elgesį tik tokiu atveju, jeigu jis kirstųsi su įstatymais arba etika.

"Tikiuosi, ne musulmonų šalyje gyvename, kur moterims kažkas neleidžiama, kur yra geros profesijos ir kur yra blogos profesijos", - sakė TPP frakcijos seniūnas.