- Kokia tikėtina Geltonojo Jaučio metų pradžia?

- 2009-ųjų metų pradžioje visi pajus tam tikrą dvilypumą - ir ryškų nenumatytų aplinkybių spaudimą, ir dar vis neišnaudotų galimybių siekimą. Tokia padėtis tęsis iki pat balandžio mėnesio, tačiau jau sausio mėnesį valstybinės struktūros ras išeitį iš susidariusios padėties, t. y. iš dalies išsispręs finansinės problemos.

Pavasarį bei pirmąją birželio pusę padėtis taps labiau valdoma, tačiau vėliau iki pat spalio vidurio teks pakankamai palamdyti galvas, norint rasti tinkamų sprendimų.

- O ko laukti politiniame gyvenime?

- Liepos pabaigos krizė Lietuvoje rugpjūtį gali pasibaigti vienos ar net abiejų politinių stovyklų nuostoliais. Net galima įtakingo Lietuvos politiko politinė ar fizinė mirtis.

Nuo spalio tikrai nesuksime galvų dėl situacijos šalyje, nebent tai bus dirbtinai sukurta situacija.

- O kam metai bus išties sėkmingi?

- Labai produktyvūs metai bus mokslininkams bei daugeliui žurnalistų, kurie sužibės savo intelektualumu. Verslininkams patartina stiprinti ryšius su užsieniu ar investuoti ten, nes galimas gana didelis pelnas. Žinomų žmonių gyvenime nuskambės ne vienas skandalas, susisijęs su meilės ryšiais.

Labiausiai seksis Vandeniams, Dvyniams ir Svarstyklėms. Nenusivils ir ugnies ženklai - Avinai, Liūtai ir Šauliai. Vandens ženklams metai bus neutralūs. Labiausiai atsargūs turės būti žemės ženklai, ypač Ožiaragiai. Jiems tiks liaudies patarlė: devynis kartus matuok, dešimtą kirpk.

- Kaip šiuos metus veiks kometos, planetos, jų išsidėstymas, kokie reiškiniai gresia iš kosmoso?

- Sausio pradžioje bus du svarbūs kosminiai įvykiai: iš Ožiaragio į Vandenio ženklą pereis Jupiteris ir iš Šaulio į Ožiaragį keliaus Juodasis Mėnulis. Tokie pokyčiai visada lemia aukščiausios valdžios nesusikalbėjimą, tad gali negatyviai veikti ir mūsų Vyriausybės darbą. Be to, tai skatins ir pasaulio žemės drebėjimus, potvynius, tunelių ar šachtų griūtis, nemalonius gamtos reiškinius. Nuo spalio, kai Juodasis Mėnulis pereis į Vandenį, labiausiai kentės žurnalistai, visuomenės veikėjai. Gali būti iš dalies apribota jų veikla, gali sumažėti žiniasklaidos pelnas.

- Kaip mus veiks Saulės ir Mėnulio užtemimai, kurių numatoma net šeši?

- Užtemimai Lietuvoje nebus labai juntami, bet savaitę prieš ir po užtemimo reikėtų labiau saugotis: nepasirašyti sutarčių, vengti ekstremalaus sporto, vengti operacijų.

- Sakoma, kad ateinantys Jaučio metai laikomi taikos metais. Ar galima tikėtis, kad pasaulyje bus ramu?

- Taikos siekiamybė bus, bet jos dar reikės palaukti.

- Kokių permainų galima tikėtis neramumais pasaulį sukrėtusioje Indijoje, kur karvė (jautis) laikoma šventa?

- Karvės šventumas Indijai didelių permainų neatneš, nes tuose kraštuose labiausiai bus jaučiami užtemimai, kurių ateinančiais metais nusimato net šeši. Indija gali įsivelti ar būti įvelta į tarptautinius konfliktus.

- Kaip Jaučio metai gali būti susiję su žemdirbyste?

- Ateinantys metai žemdirbiams bus vidutiniški, nes iki spalio mėnesio Juodasis Mėnulis bus Ožiaragyje. Tačiau galima tikėtis rudens kultūrų derliaus.

- Koks talismanas šiais metais būtų tinkamiausiais?

- Metų talismanas - jautis su karve. Geriausia, kad tai būtų pora, nes laikyti po vieną yra nepalanku, ypač tiems, kurie nori susirasti savo antrąją pusę.

- Kaip patartumėte sutikti Naujuosius metus?

- Geltonojo Jaučio metų sutikimas - didelis džiaugsmas vegetarams, nes nebus galima valgyti jautienos, kiaulienos, avienos, nerekomenduojama ir paukštienos. Naujųjų metų stalui labiausiai tiks lapinės daržovės, šakniastiebiai ir gaminiai iš miltų. Šiemet, kaip ir kiekvienais metais, turite padėti gyvūnui gėlo vandens. Tik šiais metais ne krištolo dubenyje, o moliniame inde. Sutikdami Naujuosius jaukiame kamputyje pastatykite pintinėlę su šienu ar maistu, kurį mėgsta gyvulys. Turėtume neužmiršti, kad pagal indoeuropiečių tradiciją, mirus karvei jos siela reinkarnuoja (persikūnija) į žmogaus kūną. Todėl karvė laikoma šventa. Taigi mielieji, šių metų sutikimas yra labai atsakingas, nes tinkamai sutikti Naujieji metai bus iš tiesų geras pagrindas sėkmingai ateičiai.

Rengtis šią naktį reikėtų žemės spalvų drabužiais, tačiau nevenkite raudonų aprangos akcentų, taip pat interjero detalių. Taip pat venkite pernelyg aktyvių žaidimų ir ekstremalių nuotykių. Miegoti eikite gana anksti, nes šokti ir linksmintis iki ryto nebus pats geriausias sprendimas.