Norint pamatyti juos abu, gali būti sudėtinga kartu su tūkstantine minia per pusvalandį persikelti iš vieno Neries kranto į kitą.

E.T.A. Hofmano pasakos ir P. Čaikovskio baleto „Spragtukas“ muzikinė interpretacija „@Hoffman_Spragtukas“ prasidės 22 val. 45 min.

Veiksmas vyks Vilniaus koncertų ir sporto rūmų fasade sumontuotoje daugiaaukštėje stiklo scenoje. Spektaklyje pasirodys daugiau nei 150 lietuvių atlikėjų, žadamos dar neregėto dydžio vaizdo projekcijos, šviesų, specialiųjų efektų ir pirotechnikos pliūpsnis.

Miuziklo kūrybinės grupės teigimu, reginys geriausiai bus matomas iš arti, t.y. dešiniojo Neries kranto, stovint priešais Sporto rūmus.

Reginys Sporto rūmuose baigsis 23 val. 30 min.

Jau po pusvalandžio, lygiai vidurnaktį garsiausiu pasaulyje šviesų režisieriumi laikomas vokietis G. Hofas Katedros aikštėje pradės savo 20 minučių trukmės šviesų, fejerverkų ir muzikos spektaklį.

„Pamėginsiu surengti žiūrovams ekspediciją į dangų, savotiškai suvilioti Lietuvos žmones kelionėn pas senovės stebukladarius“, - pirmadienį žadėjo G. Hofas.

Jo teigimu, milžiniškų didelės raiškos prožektorių skleidžiama šviesa bus matoma iš bet kurios vietos Vilniuje, tačiau geriausiai spektaklis atsiskleis stovintiems pačioje Katedros aikštėje.

G. Hofo šviesų spektaklį gyvai transliuos Lietuvos televizija, transliacija bus matoma Katedros, Rotušės aikštėse bei prie Sporto rūmų įrengtuose ekranuose.

Į kitą upės krantą – per pusvalandį

Abu šiuos reginius nuo pradžios iki galo gyvai norintys stebėti vilniečiai ir miesto svečiai turės lygiai 30 min. iš vieno Neries upės kranto Karaliaus Mindaugo tiltu pereiti į kitą ir pasiekti Katedros aikštę.

Šventės organizatoriai Naujųjų metų naktį Vilniaus centre tikisi apie 50 tūkst. žmonių. Iki šiol Naujuosius Katedros aikštėje sutikdavo apie 15 tūkst. vilniečių.

Transporto eismas centrinėje miesto dalyje bus draudžiamas nuo gruodžio 31 d. 21 val. iki sausio 1 d. 4 val. ryto.

Be to, miesto centre bus įrengti kontrolės punktai, kuriuose dirbs saugos tarnybos apsaugininkai. Jie į renginio vietas neleis patekti neblaiviems asmenims, bus draudžiama įsinešti alkoholinių gėrimų, pirotechnikos.

Vilniaus miesto VPK viršininko pavaduotojas Raimundas Dervinskas pirmadienį spaudos konferencijoje atkreipė dėmesį, kad Vilniuje viešose vietose bet kada yra draudžiama vartoti alkoholį: „Todėl šie Naujieji metai turėtų būti ypatingai „blaivūs“.

R. Dervinsko teigimu, renginiuose ir miesto centre budės 250 policijos pareigūnų ir 70 apsaugininkų. Kiti sostinės pareigūnai prižiūrės viešąją tvarką visame mieste.

DELFI primena, jog grandiozinės Naujųjų metų sutiktuvės Vilniuje rengiamos nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ ir Lietuvos tūkstantmečio renginių atidarymo proga.