Švietimo srityje Metų panevėžiečio titulas suteiktas fotografui ir dizaineriui Virginijui Benašui. Nominacija įteikta už vaikų meninių sugebėjimų ugdymą daugiabučio namo rūsyje atidarant galeriją „Pamatai“ ir vaikų kūrybos darbų parodą „(Ne)skraidyk padebesiais“.

Kultūros ir meno srityje apdovanojimas įteiktas buvusiam ilgamečiam Operetės teatro režisieriui, daugelio miesto kultūrinių renginių organizatoriui ir režisieriui, šiais metais atšventusiam 75–metį Valdui Mykolui Jataučiui.

Sporto srityje garbingas vardas ir premija įteikta dviračių sporto treneriui Antanui Jakimavičiui. Jam šis vardas suteiktas už puikų dviratininkių Simonos Krupeckaitės, Svetlanos Pauliukaitės ir Vilijos Sereikaitės parengimą Pekino olimpinėms žaidynėms, Pasaulio taurės varžyboms, Europos čempionatui.

Sveikatos, socialinės ir aplinkos apsaugos srityje Metų panevėžiečio titulas suteiktas Panevėžio klubo „Dviračiai“ pirmininkui Alfonsui Barauskui. Jis šio titulo nusipelnė už ekologiško transporto populiarinimą, indėlį į pėsčiųjų ir dviračių takų plėtrą mieste bei už parengtą projektą „Siaurukas+dviratis“.

Teisėsaugos srityje nominacijos nusipelnė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių kuopos patrulis Erlandas Rėgalas. Už darbą verslo srityje Metų panevėžiečio titulas suteiktas bendrovės „Aukštaitijos vandenys“ direktoriui Rimantui Liepai. Įstaigos vadovas garbingo vardo nusipelnė už sėkmingai įgyvendintą Nemuno vidurupio baseino I paketo projektą ir antrus metus iš eilės pelnytą Lietuvos pramonininkų konfederacijos skirtą „Sėkmingai dirbančios įmonės“ nominaciją.

Miestui nusipelniusiems panevėžiečiams įteiktos skulptoriaus Juozo Lebednyko sukurtos skulptūrėlės ir 1000 litų piniginės premijos.