Pasaulinio šeimų kongreso vadovas Larry’is Jacobsas teigiamai įvertino Seimui pateiktą Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo projektą, rašo christiannewswire.com.

Šiame projekte siekiama įtvirtinti papildomus kriterijus viešajai informacijai, kuri esą daro neigiamą poveikį nepilnamečių fiziniam, protiniam ar doroviniam vystymuisi. Politikams palaiminus dabartinį projektą, jai būtų priskirta ir tokia informacija, kurioje agituojama už homoseksualius santykius, iškreipiami šeimos santykiai, paniekinamos jos vertybės.

„Gėjų gyvenimo būdo propagavimas, pridengtas toleracijos stiprinimo kauke, Vakaruose tapo norma, kurią remia Jungtinės Tautos ir Europos Sąjunga“, - pažymėjo jis. Mokyklose, L. Jacobso teigimu, puoselėjamas teigiamas požiūris į homoseksualius santykius, kaip „normalius ir sveikus“.

Pasak jo, minėtas įstatymas yra realybės pripažinimas. „Kas gali būti žalingiau vaikams nei santykių, esančių už santuokos ribų, propagavimas, vedantis į emocinę ir fizinę žalą, pavyzdžiui, AIDS bei kitas lytiniu keliu perduodamas ligas. Sunku įsivaizduoti, kad būtų galima padaryti didesnę žalą vaikams nei panardinti juos į nesveiką ir pavojingą gyvenimo būdą“, - aiškino L. Jacobsas.

Pasaulinis šeimų kongresas skelbiasi ginantis ir propaguojantis „natūralią šeimą“.

Tolerantiškas jaunimas: bus draudžiama bet kokia informacija

Tuo metu britų tinklalapis pinknews.co.uk cituoja Tolerantiško jaunimo asociaciją, kuri tvirtina, esą projekte niekaip neapibrėžiama nei „agitacija“, nei „šeimos vertybės“, todėl esą bus galima drausti bet kokią ne neigiamą informaciją apie homoseksualumą.

„Būtų galima uždrausti ne tik tinklalapius ir filmus (pavyzdžiui, „Kuprotą kalną“) kuriuose teigiamai pristatomi homoseksualūs santykiai, bet ir diskotekas, parodas, demonstracijas, kitus viešus renginius, susijusius su homoseksualumu, jei jie bus prieinami nepilnamečiams“, - pažymėjo asociacija.

Lietuvos gėjų lygos (LGL) vadovas Vladimiras Simonko, neseniai kalbėdamas su DELFI, planuojamą priimti įstatymą įvertino kaip „sunkiasvorės homofobijos“ įteisinimą.