Tačiau iškart politikas susidūrė su netikėta kliūtimi. Paaiškėjo, kad Nepriklausomos frakcijos seniūnas negali sėdėti senoje savo vietoje, šalia kito toje pačioje kyšininkavimo byloje įtariamojo Audriaus Butkevičiaus. Jiems teismo sprendimu draudžiama bendrauti.

"Mes su A.Butkevičiumi ir frakcijos susirinkimuose bendrauti negalime. Pokalbis vyksta per mano pavaduotoją Larisą Dmitrijevą", - iš susidariusios situacijos juokėsi G.Kazakas.

Politikui taip pat uždrausta bendrauti su kitais dviem tarybos nariais iš Konservatorių frakcijos - V.Urbonavičiumi ir Birute Galiniene bei iš Vilniaus miesto savivaldybės pasitraukusiu partijos "Tvarka ir teisingumas" nariu Evaldu Lementausku.

G.Kazakas susigrąžino ne tik tarybos nario ir Nepriklausomos frakcijos seniūno pareigas, bet ir užėmė senąją Miesto plėtros komiteto pirmininko pavaduotojo vietą bei grįžo į Privatizavimo komisiją. Nors politikas ilgai nedalyvavo posėdžiuose, tikino, kad nuo Vilniaus miesto reikalų nebuvo atitrūkęs. "Tarybos posėdžius stebėdavau internetu, lankiausi savivaldybėje, domėjausi miesto klausimais", - teigė G.Kazakas.

G.Kazakas tebėra įtariamasis baudžiamojoje byloje. Esą jis prašęs V.Urbonavičių paveikti savivaldybės Privatizavimo komisijos narę B.Galinienę dėl palankaus sprendimo vienai "Rubicon group" koncerno įmonių ir už tai siūlęs 10 tūkst. litų kyšį. Kitąkart pakiša neva siūlęs už panašią paslaugą, kad bendrovė "Corp-management" būtų atleista nuo 2 mln. delspinigių.

Taip pat V.Urbonavičiui buvo siūlomas 150 tūkst. litų kyšis už perėjimą į G.Kazako vadovaujamą Nepriklausomą frakciją ir galimybę užimti vicemero postą.