TS-LKD atstovai taip pat vadovaus Šiaulių, Panevėžio, Utenos, Marijampolės ir Telšių apskričių viršininkų administracijoms. Šiauliuose šias pareigas eis Rimundas Domarkas (iki šiol Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius), Panevėžyje - šio miesto mero Vito Matuzo buvęs patarėjas Viktoras Trofimovas, Utenoje - Egidijus Puodžiukas, buvęs bendrovės "Utenos šilumos tinklai" direktoriaus pavaduotoju ekonomikai, Marijampolėje - Birutė Kažemėkaitė, dirbusi Kalvarijos ligoninės vyr. gydytoja ir Kalvarijos psichinės sveikatos paramos centro šeimos gydytoja, Telšiuose - Alfreda Tamoševičienė, Telšių muzikos mokyklos smuiko specialybės mokytoja, Telšių rajono savivaldybės tarybos narė.

Liberalų sąjūdis savo atstovę Oną Balžekienę deleguoja vadovauti Kauno apskričiai. Ji yra buvusi didžiausios sporto aprangos bendrovės Baltijos šalyse "Audimas" generalinė direktorė. Liberalų ir centro sąjunga į Tauragės apskrities viršininko administraciją skyrė Ireną Ričkuvienę, kuri šį postą užėmė ir iki šiol.

Problema - A.Burkšas

Penktadienį iki vėlaus vakaro nebuvo žinomos tik dviejų - Klaipėdos ir Alytaus - apskričių viršininkų administracijų vadovų pavardės. Šios apskritys pagal koalicijos partnerių susitarimą atiteko Tautos prisikėlimo partijai (TPP). Tačiau dieną neoficialiai kalbėta, kad aplinkos ministro kėdės negavęs Neringos vicemeras Arūnas Burkšas gali atsisėsti į Klaipėdos apskrities viršininko krėslą. Tačiau šiai kandidatūrai esą kategoriškai priešinosi premjeras Andrius Kubilius.

"Sėdėjome, kalbėjomės, derėjomės ir dar sėdėsime. Kol nėra sutarta dėl visko, nesutarta dėl nieko. Tai, kad Tautos prisikėlimo partija jau skelbiama kaip gavusi Klaipėdos apskrities viršininko kėdę, taip pat yra žaidimai. Dokumentai dar nepasirašyti", - vakar dieną LŽ sakė vienas TS-LKD derybininkų Arvydas Vidžiūnas.

"Tai jau tampa tradicija - kai sykį nemylimas, tai nemylimas ilgam", - juokavo TPP frakcijos seniūnas Laimontas Dinius, kalbėdamas apie A.Burkšo skyrimo peripetijas.

Tik pavakarę TPP atstovai, susirinkę į specialų frakcijos posėdį, pranešė, kad nepaisant konservatorių priekaištų A.Burkšui būtent jis bus deleguojamas į Klaipėdos apskrities viršininko postą.

Suplanuota reforma

Į Vyriausybės posėdį, per kurį ir bus paskirti naujieji apskričių vadovai, ministrų kabineto nariai turėtų rinktis ateinantį pirmadienį.

Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai šį savaitgalį turėtų patikrinti kandidatų į apskričių viršininkus duomenis ir prieš tvirtinant kandidatūras pateikti pagal įstatymą privalomas atitinkamas pažymas.

Priminsime, kad valdančioji koalicija iškart po rinkimų prakalbo apie administracinės reformos būtinybę. Naujoji valdžia yra nutarusi, kad apskričių Lietuvoje turėtų sumažėti perpus. Manoma, kad tokia reforma bus pradėta tik 2011 metais, kai vyks savivaldos rinkimai.