Ketvirtadienį per pietus prie derybų stalo sėdę Lietuvos liberalų sąjūdžio ir TS-LKD delegatai išsiskirstė taip ir nesusitarę.

Vienas iš TS-LKD derybininkų Arvydas Vidžiūnas po posėdžio sakė, kad kol nėra pasirašyti jokie oficialūs dokumentai, esą kalbėti dar anksti.

„Viską iš naujo galime pradėti. Sėdėjome, kalbėjomės, derėjomės, ir dar sėdėsime. Kol nėra sutarta dėl visko, nesutarta dėl nieko. O tai, kad Tautos prisikėlimo partija jau skelbiama kaip gavusi Klaipėdos apskrities viršininko kėdę, taip pat yra savotiški žaidimai. Dokumentai dar nepasirašyti“, – sakė jis.

Liberalų sąjūdžio derybininkas Audrius Endzinas apskritai atsisakė komentuoti situaciją.

Neoficialiai kalbama, kad kone pagrindiniu kol kas stringančių derybų veiksniu yra artima TPP lyderio, Seimo pirmininko Arūno Valinsko ir A. Burkšo bičiulystė. Esą nepavykus A. Burkšą pasodinti į aplinkos ministro kėdę žūtbūt ieškomas kitas postas.

Spėjama, kad galutiniai derybų taškai bus sudėlioti į Lietuvą iš Briuselio grįžus TS-LKD vadovui, premjerui Andriui Kubiliui.

Į pirmąjį Vyriausybės posėdį, kurio metu ir bus paskirti naujieji apskričių vadovai, ministrų kabinetas turėtų rinktis pirmadienį.