Vilniaus apygardos prokuratūra STT pareigūnus Simoną Bizevičių, Miroslavą Jagėlą, Valerijų Keldanovičių ir Ramūną Lukošių baudžiamojoje byloje pripažino nukentėjusiaisiais, todėl jie turėjo teisę iš kaltinamojo reikalauti atlyginti žalą dėl įžeidimo. R. Bukauskui ieškinio kol kas nėra pareiškęs R. Lukošius.

„Rubicon group" konsultantu dirbantis 41 metų R. Bukauskas dėl valstybės tarnautojų įžeidimų baudžiamojon atsakomybėn buvo patrauktas po incidento bendrovės patalpose, kai STT pareigūnai „Rubicon group" dirbančio Vilniaus miesto tarybos nario Gintaro Kazako darbo vietoje atliko kratą.

„Viskas vyko sklandžiai, kol nepasirodė R. Bukauskas, - ketvirtadienį teisme pasakojo STT agentai. – Jis iš karto pasakė, ką jūs čia pyd... darote? Mes paaiškinome, kad atliekame kratą. R. Bukauskas kalbėjo agresyviu tonu, todėl siekdamas apsaugoti save nuo galimų provokacijų įjungiau garso įrašymo įrenginį".

Kitas pareigūnas R. Lukošius aiškino, kad kratos metu „Rubicon group" akcininkas ėmė reikšti nepasitenkinimą. „Mums buvo pasakyta, kad vaikšto čia benamiai šunys... Supratau, kad tai skirta mums, esą neturim ką veikti ir čia trinamės".

Pasak R. Lukošiaus, kratos metu R. Bukauskas taip pat įžeidinėjo STT Vilniaus valdybos viršininką Vaidą Skirmantą. „Tai, ką jis sako apie mano tiesioginį viršininką, mane irgi žeidžia, - pabrėžė R. Lukošius. – Galėjome į įžeidimus ir grasinimus nekreipti dėmesio, visko juk būna – žmonės priešinasi, bet per vienuolika metų tokių įžeidimų nesu girdėjęs ir niekam pasiskundęs". Pas R. Bukauskas pripažįsta, kad pokalbio su STT pareigūnais metu „Rubicon group" biure vartojo žodžius „benamiai šunys", tačiau tikino, jog nenorėjo jų įžeisti.

Verslininkas pasakojo, kad atėjęs į biurą rado nepažįstamus asmenis, kurie esą jam neprisistatė.

„Pastebėjau, kad STT pareigūnus domino ne tik G. Kazako darbo vieta, du pareigūnai nuėjo koridoriumi tolyn, - pasakojo R. Bukauskas. – Sekretoriate pamačiau, kaip vienas jų skaitinėjo dokumentus. Prasidėjo žodinis karas ir pasakiau, kad viskas būtų gerai, jeigu jūs nevaikščiosite po biurą kaip benamiai šunys. Nenorėjau nieko įžeisti, tiesiog tai buvo palyginimas".

Kaltinamasis aiškino, kad STT pareigūnai daro viešąsias akcijas, nes esą apie pateikiamus kaltinimus jis sužinojo ne iš prokuratūros, o iš vienos televizijos. „Ir tik praėjus dviems mėnesiams buvau informuotas, kad man jau pareikštas kaltinimas, - sakė R. Bukauskas. – Tai byloja, kad šis STT pareigūnų poelgis yra sudėtinė dalis to, kas vyksta tarp „Rubicon group" ir STT pareigūnų jau keturis metus".

Byloje ketvirtadienį buvo apklaustas ir tarybos narys G. Kazakas. Jis teigė negirdėjęs, kaip STT agentai buvo išvadinti „benamiais šunimis".

Už pareigūnų įžeidimą R. Bukauskui gresia bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.