Vilniaus miesto pirmasis apylinkės teismas ketvirtadienį pradėjo klausytis D. Šalugos ir M. Benečio pokalbių. Teismui iš viso yra pateikta net kelių valandų trukmės garso įrašai, kuriuos verslininkas įrašinėjo slapta susitikdamas su valdininku. Be to, specialiosios tarnybos daugiau kaip pusmetį klausėsi D. Šalugos pokalbių telefonu.

Ketvirtadienį buvo nuspręsta teisme išklausyti pokalbius, tačiau M. Benetis prieštaravo, kad juos išgirstų į teismo posėdį susirinkę žurnalistai. Verslininko prašymą palaikė ir valstybinis kaltintojas Mindaugas Barkauskas – esą bus paviešintas asmeninis liudytojo gyvenimas bei jo verslo reikalas.

„Tuose pokalbiuose nieko, išskyrus keiksmažodžius, nėra. Mums nėra ko slėpti", - aiškino D. Šalugos gynėjas Juozas Gaudutis.

Kaltinamojo gynėjui pritarė baudžiamąją bylą nagrinėjanti Jolanta Malijauskienė - žurnalistai turi teisę klausytis garso įrašų. Tiesa, tikslaus jų pokalbio turinio net neverta cituoti – bene kiekviename sakinyje girdisi „riebūs" keiksmažodžiai.

„Sakau davai nep... proto karoče... Nu Zuokas bl... uždėjo rezoliuciją", - liejosi keiksmažodžiai iš D. Šalugos lūpų.

Specialiųjų tarnybų ir M. Benečio įrašyti pokalbiai turėtų atskleisti, kad esą D. Šaluga reikalavo kyšio. 50 tūkst. litų suma buvo nurodyta ant vieno popierėlio, tačiau valdininkas neigia, kad būtent jis nurodė šią sumą, todėl teismas papildomai nusprendė atlikti rašysenos ekspertizę.

Penktadienį teismas toliau klausysis D. Šalugos ir M. Benečio pokalbių.

„Ką aš galiu komentuoti? Jūs ką dabar norite iš manęs išgirsti? Atsiprašymą? Aš atsiprašau, jeigu to jūs norite iš manęs išgirsti. Šneku taip, kaip jūs šnekate" – po teismo posėdžio paklaustas, kodėl pokalbiuose liejasi keiksmažodžių lietus, žurnalistams sakė valdininkas.

DELFI primena, kad D. Šaluga buvo sulaikytas praėjusių metų liepos pabaigoje, kai iš vilniečio verslininko paėmė 50 tūkst. litų. Dar tokios pačios sumos paėmimo fakto prokurorai nėra užfiksavę, tačiau pinigus valdininkui teigia perdavęs byloje nukentėjusiuoju pripažintas verslininkas.

Valdininkas buvo prisižadėjęs tarpininkauti, kad savivaldybėje būtų priimtas pinigus sumokėjusiam asmeniui palankus sprendimas. Pinigus iš verslininko paėmęs D. Šaluga neskubėjo vykdyti pažado, kad Miesto plėtros departamentas skubiai suderins sklypų detaliuosius planus, kuriuos patvirtinus, būtų atvertas kelias statyboms.

D. Šaluga už 100 tūkstančių litų įtariamas tarpininkavęs dėl šalia sostinės Pilaitės rajono esančio žemės sklypo. Pats valdininkas neigia reikalavęs kyšio ir tikina, kad prašęs tik paramos Rusų sąjungai.