„Nieko baisaus nenutiko, paprašė ir susimokėjome. Savivaldybė be ryšio tikrai neliks“, - DELFI pirmadienį patikino administracijos direktorius Gintautas Paluckas.

Jo teigimu, atsiskaitymai už telekomunikacijų paslaugas visada panašiai užtrukdavo. „Tačiau, matyt, bendra situacija telekomunikacijų rinkoje dėl atsiskaitymų prastėja, todėl paslaugos teikėjas rūpinasi, kad būtų atsiskaitoma kuo greičiau“, - svarstė direktorius.

Bendrovė „Omnitel“ yra laimėjusi konkursą ir teikia sostinės savivaldybei ne tik mobilaus, bet ir laidinio telefono ryšio paslaugą.

Opozicijos atstovai įsitikinę, kad vėlavimas atsiskaityti už paslaugas rodo, kaip prastai tvarkomas miesto ūkis.

„Tarnybinis mobilusis telefonas savivaldybėje apskritai yra išskirtinė privilegija, kurią turi tik valdančiosios koalicijos nariai“, - DELFI teigė opozicinės Tėvynės sąjungos frakcijos narys Vidas Urbonavičius.

Pagal reglamentą, eiliniai Vilniaus tarybos nariai tarnybinių telefonų neturi, jie priklauso tik frakcijų vadovams, komitetų pirmininkams, kolegijos nariams, merui ir jo pavaduotojams.

Prieš metus sostinės tarybos nariai buvo pastebėję, kad gauna bene mažiausias šalyje kompensacijas už transporto ir telefono išlaidas. Kauno tarybos nariai, palyginus su kolegomis sostinėje, atrodė lyg būtų tolimųjų reisų vairuotojai ar naudotųsi palydovinio ryšio priemonėmis: Vilniaus savivaldybėje kompensuojami 200 litų, Kauno – 1,5 tūkst. litų.

Per metus sostinės tarybos reglamentas ir kompensacijų dydžiai nepasikeitė.