Akcija vyko Vilniuje, Savivaldybės aikštėje. Mitingui leidimas iš Vilniaus miesto savivaldybės yra gautas.

Į mitingą išreikšti solidarumo atėjęs monsinjoras Alfonsas Svarinskas susirinkusiems sakė, jog "Lietuvos žmonės yra kvailinami neišsamia informacija, tik vienintelis "Lietuvos aidas" drįsta spausdinti tiesą".

"Lietuvos aidas" daro labai didelį darbą, duoda daug informacijos, kitaip mes apie tuos krokodilus (valdžios atstovus - BNS) nieko nesužinotume", - sakė A. Svarinskas.

Mitinge dalyvavęs Seimo narys, "Jaunosios Lietuvos" pirmininkas Stanislovas Buškevičius teigė, jog šis mitingas - tai laisvosios spaudos gynimas.

Anot jo, dabartinė valdžia, siekianti uždaryti "Lietuvos aidą", "viešai bičiuliaujasi su mafija", o ši bičiulystė Lietuvą gali sugrąžinti į Rusijos rankas.

Pats dienraščio direktorius ir savininkas A. Pilvelis susirinkusiems tvirtino, jog dėl sąmoningo laikraščio žlugdymo ketina kreiptis į popiežių Joną Paulių II bei Briuselį.

A. Pilvelis į Vatikaną žada važiuoti ir mėginti ten susitikti su popiežiumi vasario 16-ąją.

Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, uždaroji akcinė bendrovė "Lietuvos aidas" biudžetui skolinga 3 mln. 360 tūkst. litų.

Iš jų deklaruotų, bet nesumokėtų mokesčių suma sudaro 1,4 mln. litų, patikrinimo metu papildomai priskaičiuota 256 tūkst. litų mokesčių. Likusią nepriemokos dalį sudaro baudos ir delspinigiai.