Anot jos, lietuvių turistų grupė nakvos Stambule, ketvirtadienį kelionių organizatoriai jiems surengs ekskursiją po miestą.

Bankoke įstrigę turistai iš Lietuvos į Rygą Turkijos oro bendrovės lėktuvu turėjo būti parskraidinti antradienį, tačiau skrydis buvo atidėtas, nes Turkijos avialinijos nusprendė pirmiausia iš Tailando parskraidinti savo šalies piliečius.

VTD duomenimis, Tailande buvo įstrigę 22 turistai iš Lietuvos. Jie bilietus įsigijo kelionių agentūrose "Kelrodis", "Guliverio kelionės" bei "Laprela". Turistų kelionės baigėsi lapkričio 29-ąją, tačiau dėl uždarytų Bankoko oro uostų jie negalėjo grįžti į Lietuvą.

Prieš vyriausybę protestuojantys demonstrantai Bankoke esančius Suvarnabhumio ir Don Mueango oro uostus užėmė praėjusią savaitę. Oro uostams nutraukus darbą žlugo dešimčių tūkstančių keliautojų planai.

Skelbiama, jog protestuotojai Tailande atlaisvina oro uostus. Trečiadienį iš Bankoko pagrindinio oro uosto į užsienį išskrido pirmasis po aštuonias dienas trukusios blokados lėktuvas.